Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας οι γιατροί που γνωματεύσαν «αναπηρία» στον Φλώρο

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας οι γιατροί που γνωματεύσαν «αναπηρία» στον Φλώρο

Στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς περνά πλέον η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στη σκανδαλώδη υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος επιστρέφει στη φυλακή με διαδικασίες εξπρές, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία που καταδικάστηκε για το σκάνδαλο Energa.

Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου η έρευνα που διέταξε εξ αρχής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Διαβάστε Επίσης  Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Άκυρο το βούλευμα αποφυλάκισης

Ο 39χρονος επιχειρηματίας επιστρέφει στη φυλακή, καθώς με το διατακτικό του βουλεύματος που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του.

Σημειώνεται ότι από χθες το βράδυ ο Φλώρος είχε προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με την αιτιολογία της διασφάλισης της μη διαφυγής του.

Μόλις ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εφετών Ευβοίας διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ η προσαγωγή του Αριστείδη Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Πυκνή χιονόπτωση στον Παρνασσό - Πάνω από 20 εκατοστά το χιόνι

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *