Ασκήθηκε έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου

καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη»,

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καταδικασμένου για το σκάνδαλο της Energa, καθώς έκρινε το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» στηριζόμενος στις γνωματεύσεις που δόθηκαν για τα ποσοστά αναπηρίας του κρατουμένου.

Στην παραγγελία του, ο ανώτερος του εισαγγελικός λειτουργός, κ. Βουρλιώτης ανέφερε : «Ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Διαβάστε Επίσης  Πάτρα: Υπάρχουν στοιχεία που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα λέει ο Γρηγόρης Λέων

Επιπλεον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενω δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Την ίδια ώρα, το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ενημερωτικό site που διάκειται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε το δρόμο για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία ήδη έχει ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αποφυλάκιση, μελετώντας εάν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, όπως δωροδοκία-ενεργητική και παθητική-καθώς και χρήση ψευδούς βεβαίωσης.

Διαβάστε Επίσης  Κακουριώτης: Η νέα συνεργασία με τον Γεωργίου μετά τη Γη της Ελιάς

Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου, κ. Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα.

Και αυτό γιατί η γιατρός που έβαλε την υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *