«Έτσι έριξαν τον Νίκο στο γκρεμό» – Η αποκαλυπτική περιγραφή της φίλης του 25χρονου

«Έτσι έριξαν τον Νίκο στο γκρεμό» - Η αποκαλυπτική περιγραφή της φίλης του 25χρονου

Τις σοκαριστικές λεπτομέρειες της επίθεσης των τριών αλλοδαπών, που έριξαν στο γκρεμό τον 25χρονο στου Φιλοπάππου, είχε περιγράψει στην κατάθεση της η νεαρή φίλη του θύματος.

Στην αποκαλυπτική της μαρτυρία, που φέρνει αυτούσια στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, αποτυπώνεται η αγριότητα των κακοποιών.

Στις συνολικά τρεις καταθέσεις της νεαρής κοπέλας από τη Πορτογαλία, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ξεδιπλώνεται από την αρχή η υπόθεση της ληστείας  που κατέληξε στη δολοφονία του  25χρονου νεαρού από τους τρεις αλλοδαπούς.

«Όπως καθόμασταν στα βράχια, πρώτο έπιασαν το Νίκο, ο οποίος ήταν πιο κοντά τους. Θυμάμαι ότι, πρώτα άκουσα ένα γυάλινο μπουκάλι να σπάει και όπως γύρισα να κοιτάξω πίσω μου, είδα τον «ψηλό» να πιάνει το Νίκο από την μπλούζα του, ενώ αυτός που είχε το μουστάκι, ο «μεσαίος» όπως τον λέω εγώ, κρατούσε ένα μικρό μαχαίρι στο ένα του χέρι και με το άλλο χέρι, έπαινε και αυτός τον Νίκο από τη μπλούζα. Τότε άκουσα τον «κοντό» να λέει στα Αγγλικά: «Κινητό και λεφτά». Ο Νίκος τους έλεγε να ηρεμήσουν και ότι δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο «κοντός» που σας είπα, ήρθε μπροστά μου και άρχισε να ψάχνει την τσάντα μου.

Έπιασε την τσάντα μου στα χέρια του και την έψαχνε. Νομίζω ότι ψάχνοντας την τσάντα μου, έπιασε με τα χέρια του όλα όσα είχε μέσα. Ο «κοντός» μου πήρε το πορτοφόλι μου, το οποίο περιείχε 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριο μου και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών. Τότε κατάλαβα ότι ο «ψηλός» είχε αφήσει για λίγο το Νίκο και είχε έρθει πίσω μου.

Από εκεί, μου πήρε το κινητό μου, ένα παλιό ΝΟΚΙΑ, που είχα στην πίσω τσέπη του παντελονιού μου. Αφού πήρε το κινητό μου, επέστρεψε στο Νίκο, ο οποίος είδα ότι είχε μόλις σηκωθεί όρθιος και τσακωνόταν με τον «μεσαίο», προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει το μαχαίρι του, έχοντας τον γκρεμό στην πλάτη του.

Τότε, ξαναγύρισα το βλέμμα μου στην τσάντα μου, γιατί ο «κοντός» συνέχιζε να την ψάχνει, αφού δεν πίστευε ότι δεν είχα καλύτερο κινητό από αυτό που ήδη είχαν πάρει, λέγοντάς μου στα Αγγλικά: «Που είναι το άλλο κινητό σου» και «το άλλο, το άλλο κινητό». Εγώ του έλεγα στα Αγγλικά ότι δεν είχα άλλο κινητό, ενώ εκείνος συνέχιζε να ψάχνει.

Τότε, γυρνώντας πίσω μου για δω τι συμβαίνει, είδα το Νίκο να πέφτει στο γκρεμό και αμέσως ο «μεσαίος» και ο «ψηλός», άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν. Ο «κοντός» με το που είδε τους άλλους να τρέχουν, τους ακολούθησε και όλοι μαζί έφυγαν τρέχοντας αντίθετα το δρόμο που οδηγεί στο βράχο αυτό.

Διαβάστε Επίσης  Amber Alert: Εξαφανίστηκε 13χρονος από το Περιστέρι

Εγώ, αμέσως, πήγα στην κορυφή του γκρεμού και από εκεί κοίταζα προς τα κάτω, μήπως και δω το Νίκο. Ήταν πολύ σκοτεινά όμως και εγώ πολύ ταραγμένη και δεν μπορούσα να τον δω. Φώναζα: ‘’Νίκο, Νίκο’’, αλλά δεν μου απαντούσε…»

Η κοπέλα σοκαρισμένη και φοβισμένη επιστρέφει στο σημείο, που ήταν με το φίλο της, και παρά την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν παρατήρησε μια σακούλα που ανήκε στους δράστεςκαι που, όπως όλα δείχνουν, είχε πάνω της και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με αποτέλεσμα οι Αρχές να εντοπίσουν γρήγορα την ταυτότητα τους.

«Ξεκίνησα να περπατάω προς τα πίσω τη διαδρομή για να βρω βοήθεια. Ωστόσο, λίγα μετρά από το σημείο όπου μας είχαν επιτεθεί, είδα κάτω πεταμένα κάτι σπασμένα μπουκάλια μπύρας και δίπλα τους μια μαύρη σακούλα.

Επειδή αυτά τα πράγματα δεν ήταν εκεί όταν πήγαμε εγώ με το Νίκο και επειδή είχα ακούσει πριν επιτεθούν στο Νίκο, ένα γυάλινο μπουκάλι να σπάει, σκέφτηκα ότι η σακούλα που είδα ήταν των τριών ανδρών που μας είχαν επιτεθεί και την πήρα για να σας τη δώσω.

Στη διαδρομή, όπως έτρεχα, είδα τρεις άντρες να στέκονται, αλλά επειδή φοβήθηκα ότι μπορεί να ήταν αυτοί που πήγαν να μας ληστέψουν, συνέχισα μέχρι που βρήκα ένα άντρα μόνο του και του είπα τι είχε συμβεί. Εκείνος πήρε την αστυνομία.

Εγώ μετά γύρισα και πήγα στο σημείο που είχε πέσει ο Νίκος και περίμενα την αστυνομία που ήρθε μετά από λίγο. Θέλω να σας πω ότι κανένας από τους τρεις άντρες που μας επιτέθηκαν δεν φορούσε γάντια…»

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί με βαριές κατηγορίες για τους δράστες, περιλαμβάνονται άλλες δυο καταθέσεις της νεαρής κοπέλας. Στη μια από αυτές αναγνωρίζει σε φωτογραφίες τους δράστες, ενώ σε μια άλλη αναγνωρίζει τους ληστές και δολοφόνους του φίλου της μόλις συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία του ανθρωποκτονιών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή η κοπέλα είχε δώσει λεπτομερή περιγραφή των δραστών της επίθεσης.

«Καθίσαμε στα βράχια για να δούμε τη θέα και να πιούμε τις μπύρες και το ούζο. Για να καταλάβετε, καθόμασταν δίπλα – δίπλα, με τρόπο που είχαμε στην πλάτη μας, το δρόμο που είχαμε ακολουθήσει για να φτάσουμε εκεί. Κάποια στιγμή και ενώ μιλούσαμε για διάφορα θέματα, μας πλησίασαν δυο άντρες.

Διαβάστε Επίσης  Τα μερομήνια «μίλησαν» - Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ο ένας ήταν λεπτός, μελαμψός στο πρόσωπο, πιο κοντός από εμένα που είμαι 1,67μ, είχε σκουρόχρωμα μαλλιά και φορούσε κοντομάνικο πορτοκαλί ή κόκκινο μπλουζάκι και κοντό παντελονάκι. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι τι παπούτσια φορούσε.

Ο άλλος άντρας, ήταν ψηλότερος από τον πρώτο που σας περιέγραψα, αλλά και από έμενα. Θα έλεγα ότι ήταν γύρω στο 1,70μ. Ήταν κανονικός στο σώμα και λίγο πιο παχύς από τον πρώτο άντρα, μελαμψός και αυτός στο πρόσωπο και είχε σκουρόχρωμα μαλλιά, λίγο πιο μακριά από το κανονικό.

Θυμάμαι ότι είχε φράντζα μπροστά στα μαλλιά του και είχε και μουστάκι στο πρόσωπο. Δεν θυμάμαι τι μπλούζα φορούσε, αλλά θυμάμαι πως και αυτός φορούσε κοντό παντελονάκι. Τα παπούτσια του δεν τα πρόσεξα. Αφού ήρθαν κοντά μας αυτοί οι δύο άντρες, ζήτησαν από το Νίκο να τους δώσει ένα τσιγάρο. Αυτό το είπαν στα ελληνικά, γιατί άκουσα που έλεγαν: «Τσιγάρο, τσιγάρο» και επειδή ξέρω την λέξη κατάλαβα τι ζητούσαν.

Αν και μίλησαν ελληνικά, δεν μου φάνηκαν για Έλληνες, πιο πολύ θα έλεγα ότι μου έμοιαζαν για Ινδοί ή Πακιστανοί ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ο Νίκος τους είπε ότι δεν έχει να τους δώσει τσιγάρο και αυτοί έφυγαν, δείχνοντας με γκριμάτσες που έκαναν ότι δυσαρεστήθηκαν με αυτό. Λίγα λεπτά αργότερα, δηλαδή 40 λεπτά περίπου μετά από το σκηνικό με το τσιγάρο που σας είπα, οι δυο αυτοί άντρες ξαναγύρισαν.

Αυτή τη φορά όμως είχαν άλλον ένα άντρα μαζί τους. Δηλαδή, ήταν οι δυο που σας είπα νωρίτερα, ο «κοντός» και αυτός με μουστάκι, αλλά και ένας ακόμη άντρας. Αυτός ήταν ψηλός, δηλαδή αρκετά ψηλότερος από τους άλλους δυο, θα έλεγα γύρω στο 1,90μ και είχε μαύρα κοντά μαλλιά. Πρόσεξα ότι είχε κάτι περασμένο στο λαιμό του, που μου φάνηκε σαν ψιλή ασημένια αλυσίδα.

Δεν είμαι όμως σίγουρη αν ήταν αλυσίδα ή όχι. Φορούσε μια μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα και ένα μαύρο μακρύ παντελόνι, ενώ νομίζω ότι τα παπούτσια του ήταν σκουρόχρωμα, χωρίς να είμαι σίγουρη. Το πρόσωπό του δεν είχε το ίδιο χρώμα με τους άλλους δυο και ήταν λευκό….»

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα και τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *