5 ωφέλιμες ιδιότητες του αβοκάντο!

 Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ σου να φας αβοκάντο σκέτο, ξέρεις ότι δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Οπότε εύλογα έρχεται η απορία “τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;”

Το αβοκάντο είναι από τα φρούτα που τον τελευταίο καιρό έχουν μπει δυναμικά τόσο στη διατροφή μας, όσο και στα προϊόντα ομορφιάς. Τι κάνει το συγκεκριμένο φρούτο τόσο σπουδαίο και το χρησιμοποιούμε πραγματικά παντού; Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ σου να φας αβοκάντο σκέτο, ξέρεις ότι δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Οπότε εύλογα έρχεται η απορία “τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;”.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην έχει και την καλύτερη γεύση σαν φρούτο, όμως έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες. Εάν το συνδυάσεις με κάποια σαλάτα ή smoothie, θα μπορέσεις να απολαύσεις όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του αβοκάντο, χωρίς την δυσάρεστη γεύση του. Οπότε πάμε να δούμε παρακάτω πόσο ευεργετικό είναι για το σώμα μας.

Διαβάστε Επίσης  Περπάτημα και όχι μόνο – Τι άλλο να κάνετε για γερά οστά

-Είναι πολύ θρεπτικό

-Ενυδατώνει το πρόσωπο και ενισχύει τα μαλλιά

Το αβοκάντο έχει αντιοξειδωτικά στοιχεία και βοηθάει στην πλήρης ενυδάτωση του προσώπου, αλλά και του σώματος. Αντίστοιχα ευεργετικό είναι και για τα μαλλιά μας. Βοηθάει στην επανόρθωση της τρίχας και πραγματικά στο λέω μπορεί να κάνει θαύματα στο κεφάλι σου- ειδικά για μας με την λεπτή τρίχα.

-Έχει πολλά ωφέλιμα λιπαρά

Είναι πλούσιο σε Ω9 λιπαρά και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στα καρδιαγγειακά προβλήματα και βοηθάει τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Τέλος, λόγω των ινών που έχει, βοηθάει πολύ στη δυσκοιλιότητα. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα αβοκάντο την ημέρα, τα προβλήματα τα κάνει πέρα. Μιλάμε για ένα super food (υπέρ τροφή δηλαδή), όπως είναι και το ιπποφαές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *