Όταν το παιδί έχει τροφική αλλεργία

Όταν το παιδί έχει τροφική αλλεργία
Η ζωή μιας μαμάς που το παιδί της έχει διαγνωστεί με τροφική αλλεργία είναι πολύ διαφορετική από εκείνη μια μαμάς που το παιδί της μπορεί να τρώει οτιδήποτε θέλει. Κι αυτό γιατί ακόμα και η ελάχιστη ποσότητα από την «απαγορευμένη τροφή» μπορεί να θέση σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του παιδιού.

Γι’ αυτό το λόγο όλες αυτές οι μανούλες θα ήθελαν να ξέρετε τα παρακάτω, σύμφωνα με το mother.gr:

  • Δε θέλουν να είναι αγενείς: Ειλικρινά δε θέλουν να σας προσβάλλουν, όταν αρνούνται το γλυκό που τους προσφέρετε. Δεν είναι προσωπικό το θέμα και σίγουρα το γλυκό σας είναι υπέροχο, όμως το παιδί δεν κάνει να το δοκιμάσει.

 

  • Δε θέλουν να σας χαλάσουν τα γενέθλια: Ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, όπου με κόπο έχετε μαγειρέψει τόσα φαγητά. Μη θίγεστε.
Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φοράμε παπούτσια στο σπίτι εάν έχουμε παιδιά

 

  • Δεν είναι μύθος: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι τροφικές αλλεργίες είναι ένας μύθος, κατασκευασμένος από φαρμακευτικές εταιρίες κλπ. Πιστέψτε τις, είναι 100% πραγματικότητα.

 

  • Οι ενέσεις αδρεναλίνης είναι μόνο για επείγοντα περιστατικά: Μην τους προτείνετε να φάει το παιδί ό,τι θέλει και μετά να κάνει μια ένεση αδρεναλίνης ή να πάρει κάποιο αντιισταμινικό. Αν δε γνωρίζετε, καλύτερα μην μιλάτε καθόλου.

 

  • Ανησυχούν μήπως τα παιδιά τους νιώθουν παραγκωνισμένα: Πώς να εξηγήσεις σε ένα νήπιο ότι δεν επιτρέπεται να φάει κάτι, όταν όλοι οι φίλοι του τρώνε; Και πώς μετά να μη στεναχωρηθεί ή να μη θυμώσει;

Να θυμάστε ότι ένα ποσοστό 5% των παιδιών πάσχει από τροφική αλλεργία. Το θετικό είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η τροφική αλλεργία στα παιδιά εμφανίζεται νωρίς και συνήθως υποχωρεί μετά από λίγα χρόνια.
http://www.govastileto.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *