Οινούσσες: Αγωνία για τον αγνοούμενο 22χρονο

Ο 22χρονος επέβαινε στη βάρκα μαζί με τον 68χρονο πατέρα του, την 24χρονη αδελφή του και έναν 59χρονο άνδρα, φίλο της οικογένειας.

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα που αγνοείται μετά την ανατροπή βάρκας, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών.

Ο 22χρονος επέβαινε στη βάρκα μαζί με τον 68χρονο πατέρα του, την 24χρονη αδελφή του και έναν 59χρονο άνδρα, φίλο της οικογένειας.

Μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Χίου με κατεύθυνση προς αυτό των Οινουσσών, το μεσημέρι της Παρασκευής , η βάρκα παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα.

Η κοπέλα, που ενημέρωσε τις Αρχές για το περιστατικό, εντοπίστηκε και διασώθηκε από ιδιωτικό σκάφος και ενημέρωσε για το συμβάν. Το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση των τριών αγνοουμένων. Λίγο εντοπίστηκε και διασώθηκε ο 59χρονος ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε και περισυνελέγη από ναυαγοσωστικό σκάφος η σορός του 68χρονου.

Διαβάστε Επίσης  Ο Δ. Αθηναίων παρέχει θερμαινόμενο χώρο για προστασία από το ψύχος

Στις έρευνες συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο Π.Ν., πλήθος ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών, καθώς και επαγγελματίας δύτης. Παράλληλα, απογειώθηκαν αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ελικόπτερα SUPER PUMA της Π.Α. και ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι δύο διασωθέντες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ομοίως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Διαβάστε Επίσης  Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ένας στους δέκα Έλληνες

 

Νέα πρόκληση των Τούρκων

Πάνω στη ναυτική τραγωδία στις Οινούσσες, με τον ένα νεκρό και τον ένα αγνοούμενο, «πάτησαν» οι Τούρκοι, προκειμένου να… υπενθυμίσουν τις διεκδικήσεις τους στο Βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ανατροπή λέμβου στις Οινούσσες οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Σκάφος τύπου SG της Τουρκικής Ακτοφυλακής έφτασε έτσι στην περιοχή των Οινουσσών, όπου και βρέθηκε «αντιμέτωπο» με τα πλοία του Ελληνικού ΠΝ και του Ελληνικού Λιμενικού τα οποία βρίσκονταν ήδη στο σημείο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *