Το μυστικό για δυνατές σχέσεις

Το μυστικό για δυνατές σχέσεις
Οι περισσότεροι αισθανόμαστε σιγουριά και ασφάλεια όταν έχουμε υγιείς σχέσεις στη ζωή μας. Εντούτοις, συχνά διαφωνούμε ή συγκρουόμαστε με αγαπημένα μας πρόσωπα, μια κατάσταση που μας δημιουργεί ανασφάλεια μέχρι να την αντιμετωπίσουμε.

Η «συγνώμη» είναι δύσκολη αλλά μπορεί να είναι σωτήρια για τις σχέσεις μας, για αυτό καλό είναι να συμφιλιωνόμαστε με τους ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας.

Οικογένεια:

Οι πιο συχνές διαφωνίες μας είναι με συγγενικά πρόσωπα, με τους γονείς, τα αδέρφια, τους θείους. Από καυγάδες για ασήμαντα ζητήματα μέχρι πιο ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν, οι διαφωνίες αυτές μας επηρεάζουν καθημερινά. Καλό είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, να μην εκμεταλλεύεστε την οικειότητα που υπάρχει και να δείξετε τον σεβασμό στις περιπτώσεις που πρέπει. Δεχτείτε τον άλλο έτσι όπως είναι –χωρίς να σκέφτεστε διαρκώς πως θα θέλατε να είναι (για παράδειγμα μια λιγότερο επεμβατική μητέρα ή ένας πιο τρυφερός πατέρας) -και προσπαθήστε να βρείτε υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που προκύπτουν.


Γάμος: 
Τα ζευγάρια που συμβιώνουν τσακώνονται συχνά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφωνίες είναι υγιείς και σε κάποιες άλλες όχι. Εάν πιστεύετε ότι οι καυγάδες σας δεν βασίζονται σε καλές προθέσεις ή ότι ο σύντροφός σας σάς μειώνει και δεν σας σέβεται, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε τη σχέση σας. Εάν, βέβαια, οι διαφωνίες αφορούν σε μικρά καθημερινά πράγματα, τότε πρέπει να βρείτε τους σωστούς τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων σας.


Εργασιακός χώρος:

Ο συνάδελφος ή το αφεντικό με το οποίο διαφωνείτε διαρκώς, επηρεάζει την καθημερινότητά σας. Δεχτείτε το γεγονός, ότι οι διαφωνίες στην δουλειά δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά συνήθως αφορούν στην ίδια τη δουλειά και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους μιας ουσιαστικής συνεργασίας. Διαφορετικά, μην διστάσετε να μιλήσετε με τον συνάδελφο σας για τη συμπεριφορά του ώστε να λύσετε τυχόν παρεξηγήσεις.

Οι φίλοι σας: 
Οι διαφωνίες που μπορεί να έχετε ίσως πηγάζουν από αρνητικά συναισθήματα, όπως η αδιαφορία, η ζήλια, ο οίκτος, αλλά μπορεί απλά να δείχνουν ότι διαφέρετε αρκετά ως χαρακτήρες. Κρατήστε τους φίλους που σας στηρίζουν και αφήστε εκείνους που κάνουν κακό στην ψυχολογία σας.

Πηγή:kathimerini
Διαβάστε Επίσης  5 + 1 μυστικά για να «απογειώσεις» τον σύντροφο σου στο κρεβάτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *