Περπατήστε μόνο 10 λεπτά την ημέρα!

Περπατήστε μόνο 10 λεπτά την ημέρα!
Το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα και τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά. Ακόμη και 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό και συμβάλλουν στην πρόληψη κάποιων κινδύνων όπως τα καρδιαγγειακά προβλήματα, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη. Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν ότι είναι καλύτερη άσκηση κι από το γυμναστήριο, ενώ ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι είναι ήπιας μορφής οπότε μπορεί να γίνει από όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, 6 ώρες καθιστικής ζωής μειώνουν τη ροή του αίματος στα πόδια, πράγμα που συμβάλλει στον κίνδυνο αρτηριακής νόσου, αποτελώντας πρόδρομο στάδιο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Με μόλις 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, βελτιώνετε την υγεία των αρτηριών σας, ενώ γυμνάζετε ήπια όλο το σώμα σας. Επιπλέον περπατώντας μόλις 2 λεπτά ανά ώρα αντί να κάθεστε, μειώνετε κατά 33% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Το περπάτημα συνιστάται ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, ενώ η ήπια ένταση και ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας δίνουν τη δυνατότητα σε όσους περπατούν, για σταδιακή και ασφαλή προσαρμογή των λειτουργιών της καρδιάς. Ένα επιπλέον θετικό είναι ότι συμβάλλει στη βελτίωση της αντοχής και γενικά της φυσικής κατάστασης, ενώ βοηθάει επίσης στη βελτίωση κάποιων δεικτών υγείας όπως τη χοληστερίνη.

Σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια που περπατάτε καθημερινά φτάνοντας τα 20-60 λεπτά, ενώ η προτεινόμενη συχνότητα για αυτά τα λεπτά είναι 3-5 φορές την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι πρέπει να φοράτε άνετα παπούτσια και να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.
Διαβάστε Επίσης  Συμβουλές υγιεινής διατροφής για τη νέα χρονιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *