Πυρκαγιά Εύβοια: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Πυρκαγιά Εύβοια

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Εύβοια, καθώς το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση δύο χωριών, Κοντοδεσπότι και Σταυρός, της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών και της ιεράς μονής Παναγίας Γοργοεπήκοου. Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η απόφαση για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά και νωρίτερα, εξέφρασε την ελπίδα του να κερδηθεί η μάχη.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», είπε.

Διαβάστε Επίσης  Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, τιμάται σήμερα 14 Νοεμβρίου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι σε συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τόσο από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται, επίσης, στο σημείο. Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως η απόφαση των εκκενώσεων των χωριών ελήφθη μόνο για προληπτικούς λόγους και δεν κινδύνευσαν ζωές.

Τεράστια η δύναμη που επιχειρεί στο σημείο

Η φωτιά ξέσπασε στις 15:23 το μεσημέρι της Κυριακής και έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά σχολεία στην Αττική την Πέμπτη

Στην περιοχή, αυτή την ώρα, επιχειρούν κατάσβεση 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 2 συντονιστικά ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος και της ελληνικής αστυνομίας, που όμως αποσύρθηκαν όταν έπεσε η νύχτα.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου, της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της.

εικόνες και videο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *