Που οφείλονται οι λιγούρες για ανθυγιεινές τροφές

Σε γονιδιακούς παράγοντες μπορεί να αποδοθούν οι διατροφικές προτιμήσεις ορισμένων

ανθρώπων, καθώς Bρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι κάποιοι οργανισμοί είναι προγραμματισμένοι να αναζητούν λιπαρά τρόφιμα για να ικανοποιηθούν γευστικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Παχυσαρκίας στο Λος Άντζελες, ερευνητές του Κολεγίου Ιμπέριαλ του Λονδίνου ανακάλυψαν δύο γενετικές μεταλλάξεις, τις FTO και DRD2, οι οποίες προκαλούν έντονη επιθυμία κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφών. Πιστεύουν μάλιστα ότι αυτές οι μεταλλάξεις τροποποιούν τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη ρυθμίζει το αίσθημα της ανταμοιβής.
Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι οι φορείς της μετάλλαξης, δηλαδή όσοι είχαν προδιάθεση στην παχυσαρκία, θεωρούσαν πιο ελκυστικά τα παχυντικά τρόφιμα. Επίσης, αυτά τα άτομα δεν είχαν τα ίδια επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας, όταν κοιτούσαν φωτογραφίες υγιεινών τροφίμων.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας από τους λόγους που τα άτομα με μετάλλαξη στο FTO έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα παχυσαρκίας, είναι επειδή τα σήματα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο τα κάνουν να αισθάνονται περισσότερη λιγούρα ως προς τα τρόφιμα με πολλές θερμίδες.http://www.healthreportaz.gr/
Διαβάστε Επίσης  Τι ακριβώς είναι ο αλφισμός και πώς εκδηλώνεται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *