Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Μπορεί ένας σκύλος να φάει ελαιόλαδο; Φυσικά και ναι! Αφού το ελαιόλαδο αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στο φαγητό του, για 7 τουλάχιστον λόγους:

Μπορεί ένας σκύλος να φάει ελαιόλαδο; Φυσικά και ναι! Αφού το ελαιόλαδο αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στο φαγητό του, για 7 τουλάχιστον λόγους:

1. Νοστιμίζει το φαγητό του σκύλου: Μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο απογειώνουν τη γεύση ακόμα και στις πιο «αδιάφορες» σκυλοκροκέτες, εμπνέοντας το σκύλο σου να τις καταβροχθίσει με όρεξη.

2. Τον βοηθάει να χάσει βάρος: Τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, βοηθούν στη διάσπαση του λίπους και επιτρέπουν στο σκύλο σου να χάσει τα έξτρα κιλάκια του.

3. Προστατεύει την καρδιά του: Τα προαναφερόμενα, «καλά» λιπαρά του προφυλάσσουν το σκύλο από διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις, πιθανόν ακόμα και από τον καρκίνο!
4. Ενισχύει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημά του: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού του, προστατεύοντάς τον, έτσι, από διάφορες ασθένειες.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα φροντίσετε μια ηλικιωμένη γάτα

5. Παρατείνει το προσδόκιμο ζωής του: Προλαμβάνει την οξείδωση που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με την πρόωρη γήρανση.

6. Εξασφαλίζει την υγεία του εγκεφάλου του: Τον προστατεύει από την παρακμή των νοητικών λειτουργιών που συνδέεται με τη γήρανση, ώστε ο τετράποδος φίλος σου να έχει μυαλό-ξυράφι μέχρι τα βαθιά γεράματα!
7. Φροντίζει το τρίχωμά του: Ακόμα και όταν το ελαιόλαδο προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής αντί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, χαρίζει λάμψη και υγεία στη γούνα του σκύλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *