7 καρυκεύματα και 1 βότανο που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Σκέφτεσαι το χρόνο που θα χρειαστεί βασιζόμενος σε παρελθοντικές προσπάθειες και στο γεγονός ότι ο μεταβολισμός σου δεν είναι πλέον τόσο εύκολος στις αλλαγές διατροφικών συνηθειών. Μην απελπίζεσαι.  Πάντοτε θα υπάρχει τρόπος. Στην δική σου περίπτωση αυτός ο τρόπος λέγεται: καρυκεύματα.

Είσαι ο τύπος που κάθε Δευτέρα ξεκινάει δίαιτα και κάθε Τρίτη την σταματάει. Είσαι αυτός που στην σκέψη και μόνο του να θέσεις έναν στόχο απώλειας κιλών πελαγώνεις.

Σκέφτεσαι το χρόνο που θα χρειαστεί βασιζόμενος σε παρελθοντικές προσπάθειες και στο γεγονός ότι ο μεταβολισμός σου δεν είναι πλέον τόσο εύκολος στις αλλαγές διατροφικών συνηθειών. Μην απελπίζεσαι.

Πάντοτε θα υπάρχει τρόπος. Στην δική σου περίπτωση αυτός ο τρόπος λέγεται: καρυκεύματα.

Αυτά θα σε βοηθήσουν να κάνεις πιο γευστικό το φαγητό σου, από το οποίο έχεις αφαιρέσει όλα εκείνα τα γευστικά συστατικά που σε έκαναν να μη θες τη δίαιτα.

Υπάρχουν μερικά μπαχαρικά που σύμφωνα με έρευνες επιφέρουν τις πιο άμεσες και αποτελεσματικές αλλαγές.

1. Το πιπέρι: Όταν ήσουν μικρός κι έβλεπες τους γύρω σου να το βάζουν πολύ στη σαλάτα ή το κρέας το θεωρούσες περίεργο. Σου προκαλούσε και φτάρνισμα. Όμως το μαύρο πιπέρι, το πιο χρησιμοποιημένο στην κουζίνα της μαμάς, είναι ελβετικός σουγιάς, αφού χρησιμεύει και στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Η πιπερίνη που διαθέτει, αποτρέπει τα κελιά λίπους από το να σχηματιστούν.

Διαβάστε Επίσης  Αυτά είναι τα tips κορυφαίων διαιτολόγων για να μην πάρεις κιλά

2. Πιπέρι Καγιέν/ σάλτσα ταμπάσκο: Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Laval του Κεμπέκ ανακάλυψαν ότι όσοι έπαιρνα πρωινό που περιείχε καγιέν είχαν μειωμένη επιθυμία για να φάνε κι άλλο στην ημέρα. Επίσης, το καγιέ αύξανε 25% την μεταβολική δράση. Επιπρόσθετα, η Λόρεν Μίντσεν, έγκριτη διατροφολόγος, εξηγεί ότι το καγιέν οδηγεί σε απώλεια 100 θερμίδων για κάθε γεύμα, κυρίως με την εσωτερική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

3. Τζίντζερ: Μπορεί να μυρίζει σαν σαπούνι, αλλά η χρήση του μόνο καλό θα σου αποφέρει. Κι αυτό λειτουργεί μειώνοντας την όρεξη και αυξάνοντας τον ρυθμό του μεταβολισμού.

4. Κουρκουμάς: Παρόμοια δραστηριότητα στον οργανισμό με το καγιέν. Οι επιστήμονες στο Tufts University βρήκαν ότι ποντίκια που έτρωγαν κουρκουμά έχαναν διπλάσιο βάρος από ποντίκια που δεν είχαν το μπαχαρικό στην διατροφή τους.
7 καρυκεύματα και 1 βότανο που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

5. Κανέλα: Αυτός ο πανδαμάτωρ των μπαχαρικών, που είναι και το πιο αγαπητό, γίνεται ακόμα περισσότερο αγαπητό, λόγω της συνεισφοράς του στην δίαιτα. Διατηρεί σε ισορροπία τον μεταβολισμό και σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι χορτασμένος για περισσότερη ώρα απ’ ότι αν δεν είχες βάλει στο φαγητό σου.

Διαβάστε Επίσης  Ένα ρόφημα που εξαφανίζει την κοιλιά

6. Κύμινο: Υψηλό σε σίδηρο, το κύμινο μπορεί να γίνει άκρως αποτελεσματικό. Ιδίως αν βρίσκεται σε κάποιο μείγμα καρυκευμάτων. Έτσι λέει έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

7. Μουστάρδα: Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο παρελθόν, έχει δείξει ότι η μουστάρδα αυξάνει κατά 25% την δράση του μεταβολισμού, σου προσφέρει μεγαλύτερο λίπος, άρα μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού και την διατηρεί για περίπου 3 ώρες.

8. Πικραλίδα: Δεν υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που να του δίνεις πικραλίδα και να λέει “ουάου, εννοείται πως θα την φάω”. Όμως στον πόλεμο πρέπει να παίρνονται ρίσκα και εσχάτως πολλοί μάγειρες χρησιμοποιούν τον καρπό της στις συνταγές τους. Εκτός της απώλειας βάρους, προωθεί την απορρόφηση από τον οργανισμό των βιταμινών Α,C και Ε. Τώρα γιατί να εμπιστευτείς τύπους που έχουν τατουάζ μανίκι δεν το γνωρίζουμε. Καλό είναι να μη φτάσεις στο σημείο να φας πικραλίδα. Ας είναι η πικραλίδα η 3η σελίδα αναζήτησης στη Google.

Πηγή: Prevention.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *