Παχύσαρκα τα παιδιά των απολυταρχικών γονιών

Παχύσαρκα τα παιδιά των απολυταρχικών γονιών
Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Μακ Γκιλ του Μόντρεαλ διαπίστωσε ότι τα νήπια ηλικίας 2-5
ετών που μεγάλωναν με αυστηρούς γονείς, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, σε σχέση με εκείνα τα οποία ανατράφηκαν μέσα σε ένα πιο χαλαρό και τρυφερό περιβάλλον.
Σε ό,τι αφορά τα παιδιά 6-11 ετών με αυστηρούς γονείς, αυτά είχαν 37% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα σε σχέση με τα παιδιά που είχαν καλύτερη επικοινωνία με τη μητέρα και τον πατέρα τους.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη μελέτη Longitudinal Survey of Children and Youth, μια έρευνα που γίνεται ανά δύο χρόνια και εξετάζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος των παιδιών 11 ετών και κάτω, στον Καναδά.
Οι επιστήμονες χώρισαν τους γονείς σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με τη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά τους: 1. εξουσιαστικοί, αλλά ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των παιδιών τους, 2. απολυταρχικοί, αλλά μην ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των παιδιών τους, 3. Ανεκτικοί, αλλά ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των παιδιών τους και 4. Αμελείς, αλλά μη ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των παιδιών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά με απολυταρχικούς γονείς αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, ενώ αυξημένο κίνδυνο αντιμετώπιζαν και τα παιδιά με ανεκτικούς γονείς.
Διαβάστε Επίσης  5 λόγοι που το παιδί έχει ανάγκη τον πατέρα του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *