Tips για να φαίνεσαι ξεκούραστη αν είσαι άυπνη!

Tips για να φαίνεσαι ξεκούραστη

Ξενύχτισες και δεν κατάφερες να κοιμηθείς όσο έπρεπε; Μην ανησυχείς ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δείχνει φρέσκια αν και άυπνη.

Σφιχτή επιδερμίδα

Η καφεΐνη είναι ο ένας πολύς καλός φίλος της σύσφιξης του δέρματος. Τοποθέτησε δυο σακουλάκια μαύρο τσάι στα μάτια σου για πέντε λεπτά. Η καφεΐνη ενισχύει τα αιμοφόρα με αποτέλεσμα να μειώνονται οι έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια. Εναλλακτικά μπορείς να βρεις στην αγορά και ενυδατικές κρέμες που περιέχουν καφεΐνη ή και βιταμίνη Κ που προσφέρουν νεανικό και φωτεινό δέρμα.

Τόνωση της κυκλοφορίας

Μπορεί να το έχεις ξανακούσει καθώς είναι από τα παλιά κόλπα που εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα. Τοποθέτησε το βράδυ δυο κουτάλια την κατάψυξη και βοήθησε την περιοχή με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι η χαμηλή θερμοκρασία του μετάλλου η οποία βοηθά στη σύσφιξη της πρησμένης επιδερμίδας και ο δεύτερος είναι το κυκλικό μασάζ με την επιφάνεια του κουταλιού από την εσωτερική γωνία προς τα έξω. Πέντε έως δέκα λεπτά μαζί με τον πρωινό καφέ σου και είσαι έτοιμη.

Λιγότερο αλάτι

Τη μέρα που ακολουθεί ύστερα από μία μεγάλη νύχτα προσπάθησε να μειώσεις την κατανάλωση αλατιού και αλμυρών φαγητών. Το αλάτι επιδεινώνει το πρήξιμο με αποτέλεσμα τα μάτια σου να φαίνονται κουρασμένα. Για να μειώσεις την απορρόφηση του αλατιού προτίμησε φαγητά πλούσιο σε βιταμίνη Β όπως το σπανάκι ή σε ποτάσιο όπως οι μπανάνες και οι γλυκοπατάτες.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε μόνες σας αρωματικό conditioner

Στρέψε τα βλέμματα αλλού

Μια πολύ γρήγορη λύση είναι να στρέψεις τα βλέμματα αλλού αν νιώθεις ότι τα μάτια σου φαίνονται κουρασμένα. Τόνισε τα χείλια σου με ένα έντονο κραγιόν κάνοντας μια στιλιστική επιλογή που σε βοηθάει να κρύψεις τις ατέλειες εκείνης τής μέρας.

Πατάτα αντί για αγγούρι

Τώρα μπορείς να αντικαταστήσεις την κλασική συνταγή που προτείνει να τοποθετήσεις φέτες αγγουριού στα μάτια με πατάτες. Ναι λειτουργεί και να και το γιατί: Οι πατάτες περιέχουν ένα ένζυμο που λέγεται κατεχολάση και βοηθά σταδιακά στη λάμψη του δέρματος. Για να επιβεβαιώσεις τη θεωρία τοποθέτησε λεπτές φέτες πατάτας στα μάτια σου για δέκα λεπτά και δες το δέρμα σου σταδιακά να αλλάζει.
Θυμήσου το νερό
Όπως σε όλες τις περιπτώσεις το νερό βοηθάει και είναι φυσικό αναζωογονητικό. Η ενυδάτωση είναι η καλύτερη λύση και τις μέρες που είμαστε κουρασμένες πρέπει να θυμόμαστε να πίνουμε άπλετο νερό. Έχε πάνω στο γραφείο σου ή στο χώρο εργασίας ένα μεγάλο μπουκάλι ώστε να θυμάσαι να καταναλώνεις την απαραίτητη ποσότητα. Πρόσθεσε και λίγο πάγο ώστε αυτές τις ζεστές μέρες να έχεις και μια δροσιστική επιλογή.
Ανοιγόκλεινε συχνά τα μάτια σου

Μπορεί να σου φαίνεται φυσικό αλλά ανοιγοκλείνουμε συχνά τα μάτια σε καταστάσεις ηρεμίας. Όταν καθόμαστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή που συμβαίνει συχνά τις ώρες εργασίας ο οργανισμός σταματάει να υγραίνει τα μάτια με τους ίδιους ρυθμούς. Θυμήσου να το κάνεις εσύ σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην ταλαιπωρείται επιπλέον η περιοχή των ματιών και να φαίνεσαι πιο ξεκούραστη.

Διαβάστε Επίσης  Τι να κάνεις για να διαρκεί το κραγιόν σου όλη μέρα

Εκτός από τα παραπάνω καλό είναι στην καθημερινότητα μας να θυμόμαστε να φροντίζουμε την περιοχή των ματιών καθώς είναι από τα πιο εκφραστικά μέρη του προσώπου. Καθάρισε το make up σου κάθε βράδυ και επιπλέον αν θέλεις ενυδάτωσε και τόνωσε την περιοχή με λίγο ελαιόλαδο. Επίσης για κάθε είδους επιδερμίδα και ηλικία υπάρχει η κατάλληλη κρέμα ματιών που ίσως ήρθε η ώρα να βάλεις στο τσαντάκι σου. Βρες ποια συμβουλή και ποια κρέμα ταιριάζει στο τύπο και στον τρόπο ζωής σου και τα μάτια σου θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *