Μαγειρική σόδα για αδυνάτισμα

Σκεφτήκατε ποτέ να συμπεριλάβετε τη μαγειρική σόδα στη διατροφή σας; Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, φροντίστε να αξιοποιήσετε τις ιδιότητές της.

Μαγειρική σόδα για αδυνάτισμα; Γίνεται! Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα. Αν και φημίζεται για τις φαρμακευτικές της χρήσεις, χρησιμοποιείται επίσης εδώ και αρκετά χρόνια για τη μείωση του υπερβολικού βάρους.

Όπως ισχύει για κάθε άλλο φυσικό συστατικό, η αποτελεσματικότητα της μαγειρικής σόδας διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν είναι θαυματουργή. Γενικά, όμως, οι ιδιότητές της ενισχύουν τις σωματικές διαδικασίες για την απαλλαγή από τα περιττά κιλά.

Γιατί η μαγειρική σόδα θεωρείται τόσο υγιεινή; Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για αδυνάτισμα; Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη μαγειρική σόδα, ακολουθούν μερικές από τις κύριες ωφέλειές της και ο τρόπος να τις αξιοποιήσετε.

Τι είναι η μαγειρική σόδα;
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει μαγειρική σόδα κάποια στιγμή τη ζωή τους. Πρόκειται για μια λευκή σκόνη που βρίσκεται στη φύση ή παράγεται τεχνητά και φέρει τον χημικό τύπο NaHCO3.

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται στο ψήσιμο από τα αρχαία χρόνια, επειδή αποτελεί παράγοντα ζύμωσης, βοηθώντας το ψωμί και άλλες ζύμες να φουσκώσουν.
Έχει αρκετές φαρμακευτικές, καλλυντικές και καθαριστικές χρήσεις, αφού διαθέτει αντιμικροβιακά, αντιοξειδωτικά και μαλακτικά συστατικά.
Συνδυάζεται εύκολα με άλλα φυσικά συστατικά και αποτελεί ιδανικό σύμμαχο όσων θέλουν να χάσουν βάρος.

Γιατί χρησιμοποιείται η μαγειρική σόδα για αδυνάτισμα;

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα φυσικά συμπληρώματα της δημοφιλούς αλκαλικής διατροφής. Σας βοηθάει να χάσετε εκατοστά και να αποβάλλετε το λίπος, επειδή τα συστατικά της συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της οξύτητας που επηρεάζει την αύξηση βάρους.

  • Σε ένα όξινο σώμα καίγεται μυϊκός ιστός και υπάρχει μεγαλύτερη τάση συσσώρευσης λίπους.
  • Επειδή η μαγειρική σόδα συμβάλλει στη ρύθμιση του pH του σώματος, προάγει την κυτταρική οξυγόνωση και προστατεύει τη μυϊκή μάζα.
  • Διαθέτει επίσης χωνευτικές ιδιότητες, αφού ελέγχει την υπερβολική παραγωγή όξινων στομαχικών υγρών και την αργή εντερική διάβαση.
  • Βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τις άχρηστες ουσίες, κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε πιο λεπτή κοιλιά.
Διαβάστε Επίσης  Χειμωνιάτικα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για αδυνάτισμα

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ιδιότητες της μαγειρικής σόδας σε διάφορες συνταγές. Αν και μπορείτε να τη λαμβάνετε σκέτη, θα ωφεληθείτε περισσότερο αν τη συνδυάζετε με άλλα συστατικά.

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Ο χυμός του λεμονιού προάγει τις αλκαλικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας. Ο χυμός του λεμονιού είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του σώματος και τη βελτίωση της πέψης.

Ο χυμός του λεμονιού προάγει τις αλκαλικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας. Ο χυμός του λεμονιού είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του σώματος και τη βελτίωση της πέψης.

Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων αδυνατιστικών συστατικών προστατεύει το σώμα από τις επιδράσεις των τοξινών και επιπλέον διεγείρει το λεμφικό σύστημα.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα (3 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (30 ml)
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό (200 ml)

Οδηγίες

  • Βάλτε τη μαγειρική σόδα και τον χυμό του λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
  • Ανακατέψτε καλά και περιμένετε μέχρι να εξαφανιστούν οι φυσαλίδες.

Τρόπος χρήσης

  • Πίνετε το μείγμα κάθε μέρα με άδειο στομάχι.
Διαβάστε Επίσης  Τί περιέχουν συνήθως τα χάπια αδυνατίσματος και πώς επιδρούν στην υγεία

 

Μαγειρική σόδα και χυμός γκρέιπφρουτ

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον χυμό γκρέιπφρουτ για να κάψουν λίπος. Έχει λίγες θερμίδες, περιέχει φυτικές ίνες και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά του.

Όταν συνδυάζεται με τη μαγειρική σόδα, γίνεται ένα συμπλήρωμα που βοηθάει στο αδυνάτισμα, επειδή προάγει τη διάλυση του λίπους και χορταίνει.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα (3 γραμμάρια)
  • μισό ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ (100 ml)
  • μισό φλιτζάνι νερό (100 ml)

Οδηγίες

  • Αναμείξτε τη μαγειρική σόδα με μισό ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ.
  • Βάλτε το μείγμα σε ένα βάζο και προσθέστε μισό ποτήρι νερό.

Τρόπος χρήσης

  • Πίνετε το μείγμα με άδειο στομάχι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Μηλόξυδο σε γυάλινο μπολ και μήλο

Το μείγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου βοηθάει στη ρύθμιση του pH του σώματος όταν η διατροφή σας είναι υπερβολικά όξινη και γεμάτη λίπη.

Η κατανάλωση αυτών των συστατικών βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και μειώνει τις εναποθέσεις λίπους στις προβληματικές περιοχές, όπως στην κοιλιά.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα (3 γραμμάρια)
  • 1/4 του φλιτζανιού μηλόξυδο (62 ml)
  • 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)

Οδηγίες

  • Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα βάζο και αναμείξτε τα καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.

Τρόπος χρήσης

  • Πίνετε καθημερινά το μείγμα τριάντα λεπτά πριν το πρωινό σας γεύμα.

Σκεφτήκατε ποτέ να συμπεριλάβετε τη μαγειρική σόδα στη διατροφή σας; Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, φροντίστε να αξιοποιήσετε τις ιδιότητές της.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *