Σαν σήμερα: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έχει την δική του πορεία στο θέατρο και στον ελληνικό κινηματογράφο. Οι περισσότεροι τον έχουν ταυτίσει με τις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Εκείνη την εποχή οι δυο τους ήταν ζευγάρι και στην ζωή. Όμως η πορεία του και το υποκριτικό του ταλέντο δεν εξαντλήθηκε εκεί.

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά. Ήταν το πρώτο παιδί από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του, Γιάννη Παπαμιχαήλ, που είχε και δυο παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Οι γονείς του είχαν ένα καφενείο στην περιοχή, στο οποίο ο Δημήτρης βοηθούσε από μικρή ηλικία. Τα χρόνια της κατοχής έφεραν δυσκολίες για την οικογένεια και ύστερα από προτροπή των γονιών του, ο 7χρονος Δημήτρης, πέρασε τα δύσκολα αυτά χρόνια στον τόπο καταγωγής των γονιών του, στο Κρανίδι Αργολίδας.

Αργότερα γνώρισε αγάπησε και παντρεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία απέκτησε και έναν γιο. Περισσότερα: Σαν σήμερα: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψε στον Πειραιά. Από τα εφηβικά του κιόλας χρόνια, αποφάσισε πως θα ασχοληθεί με το θέατρο και την ηθοποιία. Οι γονείς του δεν συμφωνούσαν καθόλου με αυτή του την απόφαση. Τον προέτρεψαν να σπουδάσει υφαντουργεία, αφού είχε κερδίσει και μια υποτροφία στην Αγγλία. Σε ηλικία 18 ετών θα δώσει κρυφά εισαγωγικέ εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Ο πατέρας του αντέδρασε αλλά μπροστά την μεγάλη επιθυμία του γιού του, τελικά του έδωσε την συγκατάθεσή του.

Διαβάστε Επίσης  Μυρτιώτισσα: Η μεγάλη ποιήτρια της αγάπης

Ήταν τέτοια η επιθυμία του να πετύχει σαν ηθοποιός που πήγαινε με τα πόδια από τον Πειραιά στην Αθήνα, για να φτάσει στην Σχολή. Εκεί θα γνωρίσει για πρώτη φορά την μετέπειτα σύζυγό του, Αλίκη Βουγιουκλάκη, με τις φήμες να λένε ότι ο ένας αντιπαθούσε τον άλλο.

Αποφοίτησε με «Άριστα» και ο πρώτος του ρόλος πάνω στο σανίδι ήταν στον «Γλάρο» του Τσέχωφ. Το 1957 θα λάβει το «Βραβείο Κοτοπούλη». Συνεργάστηκε αρχικά με το Θέατρο Τέχνης και αργότερα, το 1962 συγκεκριμένα, έφτιαξε το δικό του θίασο. Έπαιξε δίπλα στην Κυβέλη, την Κατίνα Παξινού, τη Άννα Συνοδινού, τη Αντιγόνη Βαλάκου και τον Αλέξη Μινωτή. Από το 1964 και για 10 χρόνια θα είναι συν-θιασάρχης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μετά το διαζύγιό τους, θα αφοσιωθεί στο ποιοτικό θέατρο, το οποίο είχε υπηρετήσει και λάτρευε, είτε στο Εθνικό, είτε στο πλευρό του μεγάλου θεατράνθρωπου, Κάρολου Κουν.

Στον κινηματογράφο, έπαιξε σε μια σειρά από αξιομνημόνευτες ταινίες. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η «Αστέρω» (1959), η διεθνής παραγωγή «Ποτέ την Κυριακή» (1960), η «Μανταλένα» (1960), το κρυφό «διαμάντι» «Χαμένα όνειρα» (1961), η επίσης όμορφή ταινία «Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο» (1962), η διεθνής παραγωγή «Τα κόκκινα φανάρια» (1963), η κωμωδία «Αν έχεις τύχη…» (1964), «Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια» (1966), «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968), η «Υπολοχαγός Νατάσσα» (1970), ο «Παπαφλέσσας» (1971) κ.α.

Διαβάστε Επίσης  «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον στο Θέατρο Rex

Αργότερα γνώρισε αγάπησε και παντρεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία απέκτησε και έναν γιο. Περισσότερα: Σαν σήμερα: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ (pics) | E-Daily.gr

Στην προσωπική του ζωή είχε αρχικά σχέση με την κατά 18 χρόνια μεγαλύτερη του Δέσπω Διαμαντίδου.

Στην προσωπική του ζωή είχε αρχικά σχέση με την κατά 18 χρόνια μεγαλύτερη του Δέσπω Διαμαντίδου. Αργότερα γνώρισε αγάπησε και παντρεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία απέκτησε και έναν γιο. Ο γάμος τους είχε πολλά προβλήματα και τελικά χώρισαν το 1975, ύστερα από 10 χρόνια γάμου. Πέρασαν 8 χρόνια για να επανενωθούν καλλιτεχνικά. Παντρεύτηκε ξανά με την Νανά Ειλικρινή, με την οποία χώρισε το 1990. Τελευταία σύντροφος της ζωής του ήταν η ηθοποιός Νάντια Μουρούζη.

 

Στις 8 Αυγούστου του 2004, ο ηθοποιός που παραθέριζε στο εξοχικό του στην Ερμιόνη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Όμως είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και ήταν ήδη αργά. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, «έφυγε» πρόωρα σε ηλικία 69 ετών. Στην κηδεία του βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο ηθοποιό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *