Καμμένος: Ενέδρα με εντολή Ερντογάν η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Καμμένος. Ενέδρα με εντολή Ερντογάν η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Να απαιτήσει η Ε.Ε. την απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη ζητά ο υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ευθέως πως η σύλληψή τους εντάσσονταν σε σχέδιο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ήταν προσχεδιασμένη επιχείρηση με εντολή Ερντογάν», είπε ο κ. Καμμένος. «Γι’ αυτό μίλησα από την αρχή για ομηρία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, φαίνεται πως είχαν εντολή από τον ίδιο τον Ερντογάν να κάνουν μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή, δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Διαβάστε Επίσης  Έθιμα Αγίου Πνεύματος στην Ελλάδα

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η επιχείρηση δεν έγινε τυχαία μέσα σε ένα βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στη συνέχιση της κράτησής τους ανέφερε πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Εχουν μόνιμη διεύθυνση στη γειτονική χώρα και η κράτησή τους είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. «Κρατούνται παράνομα χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, ενώ πλέον δεν υπάρχει και το εμπόδιο που προέβαλε το τουρκικό δικαστήριο για τη μόνιμη κατοικία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει τώρα, πέταξε το «μπαλάκι» στους Ευρωπαίους εταίρους και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι πρέπει να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Ανθυπολοχαγού και του Λοχία.

Διαβάστε Επίσης  Αυτοί δε χρειάζεται να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις το 2018

«Φεύγω από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ»

Την απόφαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό όταν φτάσει στη Βουλή η συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, γνωστοποίησε ο υπουργός Άμυνας.

«Όποτε κι αν έρθει συμφωνία οι ΑΝΕΛ θα φύγουν από την κυβέρνηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο Πάνος Καμμένος στο ραδιόφωνο του Real Fm.

Όπως τόνισε, σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθούμε σε εκλογές «προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν τι επιθυμούν. «Εναλλακτική λύση είναι το δημοψήφισμα», σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu