Φωτιά Αττική: Γιατί η Πυροσβεστική δεν είχε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος ήταν στο συντονιστικό κέντρο και είχε όλη την ευθύνη της επιχείρησης, ποτέ δεν επικοινώνησε με τον αρχηγό της αστυνομίας

Ερωτήματα και μια νέα διάσταση έρχεται στο φως της δημοσιότητας για το πώς αντέδρασαν οι αστυνομικοί στο γεγονός – όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» – ότι υπήρχαν αναπάντητες κλήσεις τους στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Μετά τις καταγγελίες τους θα πρέπει να απαντήσουν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί τι έκαναν όταν διαπίστωσαν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που στο Μάτι η φωτιά είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις και ήδη γνώριζαν, από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ότι οι ασύρματοι είχαν σιγήσει και οι αστυνομικοί που ήταν στην περιοχή δεν μπορούσαν να συντονιστούν με το επιχειρησιακό τους κέντρο.

Διαβάστε Επίσης  Live εικόνα από Κύθηρα και Ελαφόνησο

Όσοι λοιπόν ήταν την επίμαχη ώρα στο κέντρο επιχειρήσεων της λεωφόρου Αλεξάνδρας θα πρέπει να δώσουν και απαντήσεις για τις κινήσεις τους και φυσικά για το ποιον ενημέρωσαν για το γεγονός ότι η πυροσβεστική δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα τους. Ένα άλλο, επίσης, ερώτημα είναι αν υπήρχε ή όχι σύνδεσμος αστυνομικός στο κέντρο επιχειρήσεων του συντονιστικού της Πυροσβεστικής, κάτι που προβλέπεται.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος ήταν στο συντονιστικό κέντρο και είχε όλη την ευθύνη της επιχείρησης, ποτέ δεν επικοινώνησε με τον αρχηγό της αστυνομίαςπου βρισκόταν συνεχώς στη Κατεχάκη για να τον ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά και να αποφασίσουν ένα σχέδιο δράσης με αποτέλεσμα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να κάνει διασώσεις, χωρίς όμως να γνωρίζει την πραγματική διάσταση και την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ούτε φυσικά να έχει την παραμικρή ενημέρωση από την πυροσβεστική για το που κατευθυνόταν.

Διαβάστε Επίσης  Απέσυραν όλες τις γαλάζιες σημαίες από τη Ζάκυνθο λόγω λυμάτων

Πάντως, σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, θα καταθέσει στην εισαγγελέα αξιωματικός που βρισκόταν στην περιοχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu