Υπάρχει άραγε φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα;

Υπάρχει άραγε φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα;

Οι επιστήμονες κατέληξαν για το αν υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα.

Πολλοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Υποστηρίζουν πως κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί ερωτική σχέση μεταξύ τους και μάλιστα, η σχέση θα είναι πολύ δυνατή.

Την απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα προσπάθησαν να δώσουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και βρήκαν κάποια ενδιαφέρουσα στοιχεία.

Το κυριότερο πρόβλημα σε αυτή τη μορφή σχέσης είναι πως οι άνδρες και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά το θέμα «φιλία». Συγκεκριμένα, οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν τις φίλες τους και με κριτήρια εμφάνισης.
Δηλαδή, επιλέγουν γυναίκες που εν δυνάμει θα μπορούσαν να γίνουν οι ερωτικοί τους σύντροφοι και που τους ελκύουν ερωτικά. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν έχουν τα ίδια κριτήρια. Η εμφάνιση μετράει και για εκείνες, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό.

Διαβάστε Επίσης  Σεξ στο νερό: Όλα όσα πρέπει να προσέχετε

Η διαφορά αυτή στην αντίληψη είναι που μοιάζει να κάνει αδύνατη τη φιλία ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η τάση που έχουν από τη φύση τους οι άνθρωποι να ζευγαρώνουν ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες φιλίας. Αυτό φυσικά, δεν αποκλείει την πιθανότητα ύπαρξης φιλικής σχέσης. Ιδιαίτερα, τα άτομα που γνωρίζονται από την παιδική και τη σχολική ηλικία φαίνεται να έχουν τα υψηλότερα ποσοστά πραγματικής φιλίας σε σύγκριση με τα άτομα που γνωρίστηκαν στην ενήλικη ζωή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *