Σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική προχωρά η κυβέρνηση

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προτεραιοποιείται η λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό
Σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική προχωρά η κυβέρνηση

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με συμφέροντα «για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, την Τρίτη, την ίδια ώρα που γινόταν γνωστό πως οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής ανέρχονται πλέον επισήμως σε 80, κι ενώ μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την τραγωδία.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προτεραιοποιείται η λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό, που αφορούν αποκλειστικά την Αττική, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να προστατευθεί η Αττική από το ενδεχόμενο μελλοντικών φυσικών καταστροφών. Τόνισε ότι οι διαδικασίες θα είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορες, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης θα έχει αύριο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη λίστα αυθαιρέτων.

Διαβάστε Επίσης  Ποιες είναι οι αιτίες της τριχόπτωσης;

Επισήμανε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση είχε πάρει πρωτοβουλίες για να εκκινήσει κατεδαφίσεις στην περιοχή του Μαραθώνα, «οι οποίες λίμναζαν για περίπου 19-20 χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *