Σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική προχωρά η κυβέρνηση

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προτεραιοποιείται η λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό
Σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική προχωρά η κυβέρνηση

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με συμφέροντα «για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, την Τρίτη, την ίδια ώρα που γινόταν γνωστό πως οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής ανέρχονται πλέον επισήμως σε 80, κι ενώ μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την τραγωδία.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προτεραιοποιείται η λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό, που αφορούν αποκλειστικά την Αττική, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να προστατευθεί η Αττική από το ενδεχόμενο μελλοντικών φυσικών καταστροφών. Τόνισε ότι οι διαδικασίες θα είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορες, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης θα έχει αύριο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη λίστα αυθαιρέτων.

Διαβάστε Επίσης  Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κεφαλοτύρι

Επισήμανε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση είχε πάρει πρωτοβουλίες για να εκκινήσει κατεδαφίσεις στην περιοχή του Μαραθώνα, «οι οποίες λίμναζαν για περίπου 19-20 χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *