Συγκλονίζει Βρετανίδα που βρέθηκε στο Μάτι: Τηλεφώνησα να αποχαιρετήσω τα παιδιά μου, ήταν σαν τον «Τιτανικό»

Η 30χρονη πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της, ο οποίος πρόσεχε τις δύο κόρες της στο Λονδίνο, αφού εκείνη βρισκόταν στο Μάτι για διακοπές, μην γνωρίζοντας την τροπή που θα έπαιρναν.
Συγκλονίζει Βρετανίδα που βρέθηκε στο Μάτι: Τηλεφώνησα να αποχαιρετήσω τα παιδιά μου, ήταν σαν τον «Τιτανικό»

 

Η 30χρονη και η μητέρα της διασώθηκαν από μία βάρκα, έπειτα από οκτώ ώρες στο νερό – «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα ουρλιαχτά των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά

 

Σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα την ώρα που οι πύρινη λαίλαπα λυσομανούσε στο Μάτι, η Βρετανίδα Jaimie-Marie Degge έκανε το τελευταίο – όπως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε- τηλεφώνημα προς την οικογένειά της. Η 30χρονη πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της, ο οποίος πρόσεχε τις δύο κόρες της στο Λονδίνο, αφού εκείνη βρισκόταν στο Μάτι για διακοπές, μην γνωρίζοντας την τροπή που θα έπαιρναν.

«Ηθελα απλά να του μιλήσω και να του πω να με διαβεβαιώσει ότι οι κόρες μου θα με θυμούνται. Του είπα “μπαμπά, σιγούρεψέ με ότι τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν μαζί, ότι θα αγαπούν η μία την άλλη και ότι τις αγαπώ. Μην τις αφήσεις να με ξεχάσουν”», περιέγραψε στη Daily Mail η 30χρονη Βρετανίδα.

Η Degge, από το δυτικό Λονδίνο, βρισκόταν σε ολιγοήμερες διακοπής μ ε την 50χρονη μητέρα της, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι στο οποίο διέμεναν στο Μάτι.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή δρομολογίων στο Μετρό - Πτώση ατόμου στις γραμμές

«Ούρλιαζα και έλεγα, “μπαμπά δεν θα τα καταφέρω να ξεφύγω από εδώ, δεν υπάρχει διέξοδος, δεν καταλαβαίνεις. Δεν νομίζω ότι θα ξαναδώ τα παιδιά μου, είναι απαίσιο», διηγήθηκε.

Η Degge διασώθηκε από μία βάρκα η οποία την οδήγησε σε ασφαλές σημείο. Το σπίτι της μητέρας της ήταν το μόνο που σώθηκε από τις φλόγες σε έναν ολόκληρο δρόμο.

Τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της κατάλαβαν ότι η φωτιά είναι κοντά όταν άρχισε να «βρέχει» στάχτες. «Ο θείος μου ανέβηκε σε ένα ποδήλατο και κατευθύνθηκε προς το βουνό για να δει τι γίνεται με την φωτιά. Όταν επέστρεψε ούρλιαζε: «Πρέπει να φύγουμε άμεσα! Γρήγορα! Πάμε στην παραλία!»

«Πανικοβληθήκαμε! Πήραμε τα διαβατήριά μας, τα πετάξαμε σε μια τσάντα και μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Οδηγήσαμε 30 δευτερόλεπτα και είδαμε ένα σπίτι στις φλόγες λίγο πιο κάτω από το δικό μας. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι κρεμιόντουσαν από το αυτοκίνητο και προσπαθούσαν να μπουν σε αυτό. Εγώ, ούρλιαζα στη μητέρα μου και της έλεγα: «Προχώρα! Προχώρα!» Ήταν όλα σκοτεινά λόγω του καπνού. Τα αυτοκίνητα έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο εξαιτίας του πανικού».

Διαβάστε Επίσης  Έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης

Η μητέρα της πρόσθεσε: «Εντελώς ξαφνικά υπήρχαν παντού τεράστιες, κατακόκκινες φλόγες που κινούνταν στον αέρα. Όλα τα δέντρα άρπαξαν φωτιά. Όταν το είδα και ένιωσα τη θερμότητα, άρχισα να οδηγώ προς τη θάλασσα. Η φωτιά ερχόταν πίσω μας όσο οδηγούσαμε»

Η 30χρονη, συνέχισε λέγοντας: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Υπήρχαν άνθρωποι που ούρλιαζαν παντού στη θάλασσα» και τότε η μητέρα της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν σαν τον Τιτανικό. Τόσοι πολλοί άνθρωποι μέσα στη θάλασσα»

Περιγράφοντας τις ώρες που πέρασαν μέσα στο νερό ανέφερε: «Μπήκαμε στην θάλασσα μέχρι τον λαιμό. Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου ακούω τις κραυγές των ανθρώπων, το ελικόπτερο να πετάει από πάνω μας και την φωτιά. Οι άνθρωποι κρατούσαν τα σκυλιά και τα παιδιά τους πάνω από τα κεφάλια τους. Περιμέναμε στο νερό και προσπαθούσαμε να καλύψουμε τα πρόσωπά μας. Το πρόσωπό μου πονούσε τόσο πολύ από το αλάτι, την φωτιά και τον καπνό».

Τελικά, διασώθηκαν, έπειτα από οκτώ ώρες που πέρασαν μέσα στο νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *