Εφάπαξ ενίσχυση 5.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους

Τα εν λόγω μέτρα, που ανακοινώθηκαν από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:
Εφάπαξ ενίσχυση 5.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους

Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Αττικής και την ενίσχυση των οικογενειώντων θυμάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στη «σκιά» της τραγωδίας που διαδραματίζεται από τη Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης ύψους 5.000 ευρώ για τους πληγέντες, ποσό που αυξάνεται στα 6.000 ευρώ για τις τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.

Τα εν λόγω μέτρα, που ανακοινώθηκαν από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: τα μέτρα για την άμεση αρωγή και ενίσχυση των πληγέντων, τα μέτρα αποζημίωσης και ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων και τα μέτρα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών των ιδιωτών αλλά και των δημόσιων υποδομών.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

«Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του παράλληλου σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική και Δυτική Αττική και μετά από έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπουργών αποφάσισε να προωθήσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *