Φωτιά Αττική: Εθνική τραγωδία – Στους 24 οι νεκροί της πυρκαγιάς, εκατοντάδες οι τραυματίες

άλλοι τέσσερις άνθρωποι, μία γυναίκα και τρία παιδιά, ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα.
Φωτιά Αττική: Εθνική τραγωδία – Στους 24 οι νεκροί της πυρκαγιάς, εκατοντάδες οι τραυματίες

.Μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της βιώνει η χώρα. Οι χειρότεροι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν, με το πρώτο φως του ήλιου να αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής.

Τουλάχιστον 24 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της οποίας επιχειρούν για τον εντοπισμό τους. Οι τελευταίοι από τους νεκρούς που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά μικρά παιδιά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους 20. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, άλλοι τέσσερις άνθρωποι, μία γυναίκα και τρία παιδιά, ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα.

Διαβάστε Επίσης  Kαίγονται σπίτια στην Κινέτα

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ νοσηλεύονται 156 ενήλικες, εκ των οποίων 11 διασωληνωμένοι και 16 παιδιά, κανένα σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ.Παπαευσταθίου, η συντριπτική πλειονότητα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα, ελάχιστοι με αναπνευστικά προβλήματα.

Απανθρακωμένα αυτοκίνητα, καμένα σπίτια, δασικές εκτάσεις που έγιναν στάχτη κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, πολλοί άνθρωποι, σε μία απελπισμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν, βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ενδεικτικό είναι πως οι ομάδες διάσωσις και οι δυνάμεις του Λιμενικού περισυλλέγουν εδώ και ώρα νεκρούς από την περιοχή Αργυρή Ακτή, στο Μάτι.

Διαβάστε Επίσης  ΔΝΤ: «Συγνώμη που καταστρέψαμε την Ελλάδα» - Η Απίστευτη ομολογία - Πρωτοφανή τα μέτρα στη χώρα μας!

Πληροφορίες για δραματική αύξηση των νεκρών

Τα πιο δυσοίωνα σενάρια φαίνεται να επιβεβαιώνονται όσο κυλά ο χρόνος. Για δραματική αύξηση των νεκρών κάνουν λόγο τόσο ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου όσο και μέλη σωστικών συνεργείων

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Γιώργος Κοκόλης έκανε λόγο για «εντοπισμό άλλων πολλών νεκρών», σε ταβέρνα στο Μάτι.

Ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος, επίσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για 26 νεκρούς.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, δεν έχουν όμως ακόμα επισήμως επιβεβαιωθεί.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *