7 φυτά που διώχνουν τα έντομα

7 φυτά που διώχνουν τα έντομα

Βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση του καλοκαιριού και όλοι έχουμε νιώσει την ενοχλητική παρουσία των κουνουπιών τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Παρόλο που υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διώξετε τα κουνούπια και γενικά τα έντομα του καλοκαιριού, με προϊόντα του εμπορίου, τι καλύτερο από το να προτιμήσετε τη φυσική εντομοαπωθητική δράση των φυτών, αποφεύγοντας τα χημικά και τις λοιπές βλαβερές ουσίες, και παράλληλα να ομορφύνετε τα μπαλκόνια και τον κήπο σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα φυτά με έντονη εντομοαπωθητική δράση:

Δυόσμος

Μια γλαστρούλα με δυόσμο θα σας προστατεύσει από τα κουνούπια, προσφέροντας παράλληληα το υπέροχο άρωμά του τα βράδια του καλοκαιριού.

Διαβάστε Επίσης  Βασιλικός πολτός: Ένα διατροφικό θαύμα της φύσης

Μέντα

Ένα φυτό με πολύ έντονο άρωμα, κατάλληλο για φυσικό εντομοαπωθητικό στο μπαλκόνι σας.

Βασιλικός

Ένα πολύ κοινό φυτό αλλά και τόσο χρησιμο αφού, λίγο – πολύ, είναι γνωστή η δράση του βασιλικού ενάντια στα κουνούπια. Τοποθετήστε μια γλάστρα κοντά στο χώρο που κάθεστε και αφήστε την έντονη μυρωδιά του να κάνει τα υπόλοιπα.

Δεντρολίβανο

Η μυρωδιά του απωθεί τα κουνούπια και είναι ό,τι πρέπει για εξωτερικούς χώρους την περίοδο του καλοκαιριού, αφού μπορεί να αναπτυχθεί άνετα σε μια μικρή γλάστρα και είναι, παράλληλα, πολύ ανθεκτικό στη ζέστη.

Σκόρδο

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για το σκόρδο. Έχει πάρα πολλές ιδιότητες και χρήσεις, με μία από αυτές να είναι η εντομοαπωθητική δράση. Γνωστό για το έντονό του άρωμα, το σκόρδο, μπορεί να σας προστατεύσει από τις ενοχλητικές «επισκέψεις».

Διαβάστε Επίσης  Αυτή είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια!

Λουίζα

Πώς θα μπορούσε να λείπει το λεμονόχορτο από τη λίστα μας, τη στιγμή που περιέχει σιτρονέλα, την κλασσική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εντομοαπωθητικών. Η μυρωδιά του είναι έντονη και πολύ αποτελεσματική.

Λεβάντα

Με το έντονο άρωμά της απωθεί σχεδόν όλα τα έντομα, εκτός από τις μέλλισες. Οπότε αν τυχόν είστε αλλεργικοί ή απλά τις φοβάστε να γνωρίζετε πως οι μέλισσες προσελκύονται από τη λεβάντα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *