Φυσικές θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση

Φυσικές θεραπείες για τη βλεφαρόπτωση

μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και η βαρύτητα τραβά προς τα κάτω τα βλέφαρα, με αποτέλεσμα να

κρεμάνε. Μικρές σακούλες λίπους εμφανίζονται κάνοντας τα μάτια να φαίνονται κουρασμένα και πρησμένα. Περίσσεια δέρματος του άνω βλεφάρου μπορεί μερικές φορές να κρέμεται αρκετά χαμηλά ώστε να παρεμβαίνει στην όρασή και να προκαλεί βάρος, κούραση, ενώ κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι. Αυτό ονομάζεται βλεφαρόπτωση. Άλλες αιτίες παρόμοιων συμπτωμάτων είναι μια νευρολογική νόσος (πάρεση ή οφθαλμοπληγία) ή μια μυϊκή νόσος (μυασθένεια Gravis).

Πώς αντιμετωπίζεται η βλεφαρόπτωση;
Η διαπίστωση του αιτίου χρειάζεται μια εξέταση από οφθαλμίατρο που εξειδικεύεται στις παθήσεις βλεφάρων. Εάν η βλεφαρόπτωση προκαλεί σημαντική κόπωση, αίσθημα βάρους, ασυμμετρία ή αρχίζει να επηρεάζει το οπτικό πεδίο συνιστάται χειρουργική αντιμετώπιση με επέμβαση βλεφαροπλαστικής ή αντίστοιχη επέμβαση αποκατάστασης.
Σπιτικές θεραπείες  
Θεραπεία #1
Xρησιμοποιήστε σακουλάκια χαμομηλιού για έγχυμα, επειδή το χαμομήλι περιέχει αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της πάθησης. Βάλτε τα σακουλάκια στο ψυγείο πριν τα τοποθετήσετε πάνω στα μάτια. Χαλαρώστε και αφήστε τα να δράσουν για είκοσι λεπτά. Κάνοντας την παραπάνω διαδικασία μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας θα αρχίσετε πολύ σύντομα να βλέπετε τις ωφέλειες.

Θεραπεία #2
Φτιάξτε μια σπιτική λοσιόν για την αναζωογόνηση των ματιών σας χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά. Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη. Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι, 4 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης, 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και πέντε φέτες ξεφλουδισμένο αγγούρι μέχρι να σχηματιστεί ένας πολτός. Απλώστε τον πολτό στα βλέφαρα, αφήστε τον να δράσει για είκοσι λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Θεραπεία #3
Τα αγγούρια αποτελούν εξαιρετική θεραπεία για τη βλεφαρόπτωση. Απλώς τοποθετήστε παγωμένες φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια σας και αφήστε τις να δράσουν για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.

Θεραπεία #4
Το παγωμένο νερό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Πλύνετε το πρόσωπο με πολύ κρύο νερό για να σφίξει το δέρμα και να μειωθεί η χαλάρωση των βλεφάρων.

Θεραπεία #5
Η κατανάλωση περισσότερων σταφυλιών αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, επειδή η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη συμβάλλει στην αποτροπή ή στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης των κυττάρων. Προσθέστε περισσότερα σταφύλια στην καθημερινή διατροφή σας για να επωφεληθείτε από τις μοναδικές τους ιδιότητες!





Πηγή: teta.gr
Διαβάστε Επίσης  Φύλλα ελιάς: Μειώνουν την Αντίσταση στην Ινσουλίνη~Δρουν Θεραπευτικά εναντίον του Διαβήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *