Λεμόνια: Ισχυρό εργαλείο καταπολέμησης του καρκίνου

Λεμόνια: Ισχυρό εργαλείο καταπολέμησης του καρκίνου.fiftififti.eu
Λεμόνια: Ισχυρό εργαλείο καταπολέμησης του καρκίνου

 

Οι επιστήμονες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τα θεραπευτικά φυτοχημικά και λειτουργικά τρόφιμα μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά για τη θεραπεία του καρκίνου από ότι η χημειοθεραπεία και άλλες συμβατικές μεθόδους υψηλού κινδύνου.

 

Πρόκειται για μια σημαντική και αναγκαία μετατόπιση, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου και της μη ικανοποιητικής αποτελεσματικότητας της γενικής ογκολογίας.

Ενώ η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία έχουν βοηθήσει σίγουρα πολλούς ανθρώπους, είναι ξεκάθαρο ότι απλά πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος. Αυτές οι μέθοδοι θεραπείας βασίζονται στον βομβαρδισμό του σώματος με ουσίες ή δυνάμεις που είναι αρκετά τοξικές για να εξοντώσουν ακόμη και αχαλίνωτα πολλαπλασιαστικές καρκίνουσες αποικίες – πράγμα που σημαίνει ότι το υπόλοιπο σώμα υπόκειται στην ίδια τοξικότητα. Αυτή η διαδικασία κόβει το σώμα από την εξίσωση. όλο το βάρος της καταπολέμησης του καρκίνου τοποθετείται στην εξωτερική μέθοδο και το σώμα πρέπει απλά να αντιμετωπίσει τις χημικές ουσίες και την ακτινοβολία με την οποία διεξάγεται η μάχη.

Αντίθετα, τα αντικαρκινικά φυτοχημικά προϊόντα δρουν εξουσιοδοτώντας τον οργανισμό να καταπολεμά τον καρκίνο μόνο του. Πολλά από τα πιο ισχυρά τρόφιμα που θεραπεύουν τον καρκίνο και τα φυτοθρεπτικά συστατικά καταπολεμούν επίσης τα καρκινικά κύτταρα άμεσα, αλλά σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, το κάνουν χωρίς να σκοτώνουν υγιή κύτταρα ή να υπονομεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έχουμε γράψει για πολλά από αυτά τα τρόφιμα και ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο σε προηγούμενα άρθρα. ένα συγκεκριμένα που παίρνει πολλή προσοχή τελευταία είναι το λεμόνι (και συγκεκριμένα d-limonene, ένα τερπένιο που βρίσκεται άφθονα σε λεμόνια).

Η καθαριστική δύναμη των λεμονιών που καταπολεμά τις ασθένειες

Τα λεμόνια είναι ένα θαύμα . Παρέχουν στο σώμα φορτία αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών ουσιών, αλκαλοποιούν το σώμα , ελέγχουν τη συστηματική φλεγμονή, υποστηρίζουν την υγιή ενδοθηλιακή λειτουργία, την πέψη ισορροπίας  και την ποικιλομορφία μικροβίων, και προσφέρουν απίστευτη υποστήριξη τόσο στο συκώτι όσο και νεφρά.

Για αυτούς τους λόγους και περισσότερο, υιοθετώντας την πρακτική της προσθήκης χυμού λεμονιού στο πόσιμο νερό σας είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αυξήσετε κάθε πτυχή της υγείας σας (γι ‘αυτό τα λεμόνια βρίσκονται στην καρδιά πολλών “καθαρισμών” και αποτοξινωτικών αγωγών) . Προσθέστε τουλάχιστον το χυμό λεμονιού (πάντα πρόσφατα συμπιεσμένο) στο πρώτο ποτήρι νερό που πίνετε το πρωί.

Διαβάστε Επίσης  Τα 4 αιθέρια έλαια που κάνουν καλό στον πονόλαιμο

Και οι καθαριστικές ικανότητες των λεμονιών εκτείνονται και στο νοικοκυριό σας. Σε ένα παρελθόν άρθρο , συζητήσαμε πώς το αιθέριο έλαιο λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τα οφέλη για την υγεία του, αλλά και ως συστατικό σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, λεύκανση δοντιών, σαπούνι, φυσικό απολυμαντικό, πλύσιμο προσώπου, γυαλί ξύλου και αργύρου και πολλά άλλα .

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, χάρη στο αυξανόμενο κύμα ενδιαφέροντος που περιβάλλει τα λειτουργικά τρόφιμα, οι ερευνητές έχουν ξεκαθαρίσει τα λεμόνια ως ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του καρκίνου.Ας δούμε τι έχουν βρει μέχρι στιγμής.

Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C που καταπολεμά τον καρκίνο. Όπως έχουμε γράψει για το παρελθόν, η βιταμίνη C είναι μια απόλυτη δύναμη για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου, ειδικά όταν λαμβάνεται στη σωστή μορφή και στη σωστή δόση. Βελτιώνει πολλούς από τους πρωτογενείς δείκτες για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της συστηματικής φλεγμονής (όπως μετράται από τις προ-φλεγμονώδεις κυτοκίνες και την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη). Η βελτίωση αυτών των δεικτών μέσω υψηλής δόσης βιταμίνης C έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου.

Τα λεμόνια μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου μέσω της κυτταρικής αποτοξίνωσης. Ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) της Αυστραλίας αναφέρει ότι η τακτική κατανάλωση λεμονιών και άλλων εσπεριδοειδών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου έως και 50%.  Οι ερευνητές αποδίδουν αυτό το όφελος στην ασύγκριτη ικανότητα τους να διευκολύνουν την κυτταρική αποτοξίνωση, καθώς και τα υψηλά επίπεδα d-λιμονένης.

Ακόμα και το d-limonene από μόνο του έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες: όταν οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κέντρου Καρκίνου της Αριζόνα έδωσαν την ένωση σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με καρκίνο του μαστού για 2-6 εβδομάδες, οι πρωτογενείς δείκτες καρκίνου του μαστού μειώθηκαν κατά μέσο όρο 22%.

Διαβάστε Επίσης  Χυμός λεμονιού:Σπιτική θεραπεία για την πλάκα στα δόντια σας

Τα λεμόνια περιέχουν 22 άμεσα αντικαρκινικές ενώσεις. Το D-λιμονένιο είναι μόνο μία από μια ολόκληρη κηλίδωση των αντικαρκινικών ενώσεων που περιέχουν τα λεμόνια. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει 22 διαφορετικά αντικαρκινικά λιμονοειδή, τα οποία έχουν όλες την ικανότητα να αποτρέπουν τον καρκίνο και να καταπολεμούν τον πολλαπλασιασμό του.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food & Function εξέτασε εννέα απομονωμένα λιμονοειδή και διαπίστωσε ότι όλα αυτά έχουν αντι-πολλαπλασιαστικές ιδιότητες (δηλαδή εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων), την ικανότητα να προκαλούν απόπτωση (δηλαδή να εξοντώνουν τα καρκινικά κύτταρα προκαλώντας τη δέσμευση κυττάρων αυτοκτονία) και ιδιότητες αντι-αρωματάσης (η αναστολή της αρωματάσης, η οποία μειώνει τα ενδογενή επίπεδα οιστρογόνου, αποτελεί βασικό μέρος κάθε πρωτοκόλλου θεραπείας του καρκίνου του μαστού).

 

Έτσι όταν η ζωή σας δίνει λεμόνια …

 

… τα βάζετε σε καλή χρήση! Η προσθήκη χυμού λεμονιού στο πόσιμο νερό σας είναι ένας απλός τρόπος να επωφεληθείτε από τα λεμόνια κάθε μέρα.

Και αφού σφίξετε τα λεμόνια, μην πετάξετε τη φλούδα και τα φρούτα. αυτά τα μέρη έχουν αποδειχθεί ότι περιέχουν ακόμη υψηλότερα επίπεδα d-λιμονένιου (μια μέση φλούδα περιέχει 300 χιλιοστόγραμμα). Μπορείτε να γαρνίρετε το ξύσμα λεμονιού από τη φλούδα στις σαλάτες, να ανακατεύετε πιάτα και επιδόρπια, ή ακόμα και να προσθέσετε ολόκληρη τη λεμονιά σε ένα λείο.

Όπως πάντα, επιλέξτε βιολογικά έναντι συμβατικών. Τα φρούτα με σκληρό δέρμα (όπως τα λεμόνια) γενικά θεωρούνται ότι προστατεύονται περισσότερο από τη μόλυνση με φυτοφάρμακα (αυτό συμβαίνει με την ομάδα εργασίας για το περιβάλλον “Clean 15”). Αλλά δεδομένου ότι θα τρώτε το ξύσμα λεμονιού και φλούδα πάρα πολύ (δεν θα ήθελε να σπαταληθεί όλα αυτά τα καρκίνο-επούλωση, αποτοξίνωση θρεπτικά συστατικά), θα θελήσετε να το λάθος από την πλευρά των οργανικών.

πηγή

ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *