Ένα κουταλάκι αλόη βέρα την ημέρα αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης

Ένα κουταλάκι αλόη βέρα την ημέρα αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης
Ένα κουταλάκι αλόη βέρα την ημέρα αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης

 

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που υποδεικνύουν ότι η αφύσικα επιταχυνόμενη διαδικασία γήρανσης σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την έκθεσή μας σε χημικές, τοξικές ουσίες, αλλά και σε φυσικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η υπερέκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Ωστόσο, έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν πάνω από 150 φυσικές ουσίες με αντιγηραντικές ιδιότητες ή αν προτιμάτε με ιδιότητες που προωθούν την μακροβιότητα.

Από αυτές, οι 69 αναφέρονται ως κατάλληλες για την γήρανση του δέρματος. Η αλόη βέρα αποτελεί μια από τις πιο δραστικές ουσίες και λειτουργεί «από μέσα προς τα έξω».

Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Dermatology το 2009, υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών συμμετείχαν σε ένα πείραμα, στο οποίο τους χορηγήθηκαν δύο διαφορετικές δόσεις συμπληρώματος αλόης βέρα από το στόμα (χαμηλή δόση: 1,200 mg/ημέρα, υψηλή δόση: 3,600 mg/ημέρα) για 90 μέρες. Τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα. Οι ερευνητές μέτρησαν τα κλινικά χαρακτηριστικά και τις βιοχημικές αλλαγές της δερματικής γήρανσης πριν και μετά την κατανάλωση του συμπληρώματος και βρήκαν ότι:

«Μετά την πρόσληψη αλόης βέρα, οι ρυτίδες του προσώπου βελτιώθηκαν σημαντικά (p<0.05) και στις δύο ομάδες και η ελαστικότητα του προσώπου βελτιώθηκε στην ομάδα της χαμηλής δόσης… Η αλόη βέρα βελτιώνει σημαντικά λοιπόν τις ρυτίδες και την ελαστικότητα στις περιπτώσεις φωτογήρανσης του ανθρώπινου δέρματος».

Ας έχουμε στο νου μας ότι η ημερήσια δόση των 3,600 mg δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε υψηλή ακριβώς δόση, αφού είναι λίγο λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού. Η δόση των 1,200 mg είναι μόνο το ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού και μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, η μικρότερη δόση φαίνεται να είναι ανώτερη της μεγαλύτερης στη βελτίωση της ελαστικότητας του προσώπου· μερικές φορές το λιγότερο είναι και το καλύτερο. Εξάλλου, παν μέτρον άριστον.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικό σαμπουάν με μαγειρική σόδα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *