Υγιεινή διατροφή. Χάστε κιλά τώρα τρώγοντας όσπρια καθημερινά

Υγιεινή διατροφή. Χάστε κιλά τώρα τρώγοντας όσπρια καθημερινά
Η καθημερινή κατανάλωση οσπρίων ευνοεί το αδυνάτισμα. Οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια και ο

αρακάς μπορεί να είναι το «κλειδί» για επιτυχημένο αδυνάτισμα.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η κατανάλωση οσπρίων προκαλεί παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού της πείνας, με αποτέλεσμα να ευνοεί τελικά το αδυνάτισμα.
Όπως φαίνεται από μελέτες  τα άτομα που καταναλώνουν καθημερινά μία μερίδα φασόλια, αρακά, ρεβίθια ή φακές αισθάνονταν κατά 31% πιο χορτασμένα  σε σχέση με όσους άλλους τρώνε άλλα φαγητά.
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους η ιδεώδης ποσότητα οσπρίων που καθημερινά πρέπει να καταναλώνεται για την απώλεια των περιττών κιλών είναι 160 γραμμάρια ή σχεδόν ένα φλιτζάνι.
Πολλές φορές τα άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα προκειμένου  να χάσουν κιλά την εγκαταλείπουν εξαιτίας της πείνας και της λαχτάρας που νιώθουν για το φαγητό. Το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να σταματήσει η κατανάλωση τροφίμων που «κόβουν» σε μεγάλο βαθμό την όρεξη  και τα όσπρια είναι ένα τέτοιο τρόφιμο.
Από την άλλη είναι ελάχιστοι  αυτοί που καταναλώνουν όσπρια καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα ούτε ο ένας στους δέκα ενήλικες δεν τρώει κάθε μέρα όσπρια. Οι περισσότεροι περιορίζονται σε ένα φλιτζάνι όσπρια την εβδομάδα.
Τα όσπρια αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ η κατανάλωσή τους σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης και καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα.
Για μέγιστα οφέλη, οι ειδικοί συνιστούν να  συνοδεύονται νε ωμό ελαιόλαδο (να προστίθεται στο πιάτο και όχι κατά το μαγείρεμα).
Διαβάστε Επίσης  Τα οφέλη της πράσινης τομάτας στον οργανισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *