Θαυματουργά αιθέρια έλαια για να εξαφανίσετε την ακμή

Θαυματουργά αιθέρια έλαια για να εξαφανίσετε την ακμή

Όσες γυναίκες έχουν λιπαρό δέρμα, συνήθως είναι επιρρεπείς στην ακμή και μάλιστα σε κάποιες
περιπτώσεις η καταπολέμηση της είναι αρκετά δύσκολη.

Υπάρχουν αιθέρια έλαια που βοηθούν και απαλύνουν την ακμή αλλά κάνουν και το δέρμα να λάμπει.


Έλαιο τεϊόδεντρου
Το Tea tree oil, δηλαδή το δικό μας λάδι τεϊόδεντρου, έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται πάρα πολύ για την κατασκευή διαφόρων προϊόντων ομορφιάς. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει απολυμαντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα μας να απαλλαγεί από τα σπυράκια και τις κοκκινίλες.

Επιπλέον, αν χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο λαδάκι θα έχεις λιγότερη φαγούρα, ξεφλούδισμα, αλλά και ερεθισμό. Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να βάλεις μια σταγόνα τοπικά και δεν χρειάζεται να το απλώσεις σε όλο το πρόσωπο. Θα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

Έλαιο λεβάντας

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, εκτός του ότι έχει απίστευτο άρωμα, έχει και αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες επιταχύνουν την ανάπλαση των κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα σπυράκια. Βέβαια, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να φροντίσεις να αραιώνεις το λαδάκι για να περιορίσεις τον ερεθισμό.

Έλαιο δεντρολίβανου

Αυτό το έλαιο είναι η τέλεια θεραπεία για όσες έχουν λιπαρό δέρμα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν εξαφανίζει τις κοκκινίλες, αλλά αν το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο σου, μπορεί να βοηθήσει στο να φύγουν σιγά σιγά τα επίμονα σπυράκια της ακμής.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο έχει άπειρες ιδιότητες και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουν για την περιποίηση των μαλλιών μας, του σώματος και γενικότερα του δέρματος μας. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, αν το απλώνεις για λίγο καιρό στο πρόσωπο σου, θα συρρικνώσει τα σημάδια και θα μειώσει την εμφάνιση της ακμής.

Διαβάστε Επίσης  Σύσφιξη δέρματος: 10 αποτελεσματικές λύσεις για να απαλλαγείτε από το χαλαρό και κρεμασμένο δέρμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *