Τα σημάδια του βλέμματος: Πώς θα καταλάβεις τον έρωτα με την πρώτη ματιά

Τα σημάδια του βλέμματος:


Τα μάτια είναι οι καθρέφτες του εσωτερικού κόσμου και το κοντινότερο όργανο στον εγκέφαλο.

Kάποια βασικά σημάδια του βλέμματος, που καλό είναι να προσέχουμε κατά την «πρώτη συνάντηση
».

Βλέμμα ερευνητικό, που μας εξετάζει από την κορυφή έως τα νύχια, χωρίς να επικεντρώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πάνω μας. Φανερώνει ένα πρόσωπο ανασφαλές, το οποίο αμέσως προσπαθεί να βασιστεί σε κάποιο ελάττωμά μας για να μας χαρακτηρίσει. Δεν έχει σαφή στόχο και δεν είναι πάντα σε θέση να αξιολογήσει τα σημαντικά από τα ασήμαντα.

Βλέμμα που αποφεύγει το δικό μας, συγκεντρώνεται προς τα κάτω ή είναι λίγο ντροπαλό. Υποδηλώνει ένα πρόσωπο που κρατάει παθητική στάση απέναντι στις καταστάσεις και περιμένει από τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα και να το αποδεχτούν. Ο δισταγμός, η αναβλητικότητα και οι ματαιώσεις είναι συνηθισμένα φαινόμενα για τέτοια άτομα.

Βλέμμα έντονο, που εστιάζει στα δικά μας μάτια, δείχνει πρόσωπο με ισχυρή αυτοεκτίμηση ή φιλαρέσκεια, που θέλει να μας επιβληθεί από την πρώτη στιγμή. Κάποιοι το χρησιμοποιούν και σαν υποβολή για να συσκοτίσουν την κρίση και να χειραγωγήσουν το συνομιλητή.

Βλέμμα έντονα φωτεινό και ενθουσιώδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το βλέμμα φανερώνει άτομο που θέλει να εμφανίζεται σε όλους συμπαθές, αξιαγάπητο και πολύτιμο. Ωστόσο, κρύβει πολλές φορές ιδιοτέλεια και μια τάση να μας «κερδίσει» για να επωφεληθεί. Γενικά, κάθε υπερβολή είναι ύποπτη.

Βλέμμα πλάγιο ή με μισόκλειστα βλέφαρα. Δείχνει άτομο καχύποπτο και εξουσιαστικό, που θέλει να μας παρατηρεί χωρίς να το παρατηρούμε. Συνήθως αυτά που λέει δεν έχουν σχέση με τις αληθινές προθέσεις του. στ) Βλέμμα που επικεντρώνεται σε κάποιο χαρακτηριστικό μας, ένα ρούχο ή αξεσουάρ ή σε ερωτογενείς περιοχές (στήθος, χείλη, γεννητικά όργανα κ.λπ.). Τέτοιο βλέμμα υποδηλώνει άτομο αδιάκριτο, έντονα εγωκεντρικό, που απαιτεί από τους άλλους μόνο όσα του αρέσουν. Ήδη από την πρώτη στιγμή φανερώνει ποιος είναι ο στόχος του, δηλώνοντας κατηγορηματικά «δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν!».

Βλέμμα ήρεμο, σταθερό, αλλά και εκφραστικό, χωρίς υπερβολές ή τυποποίηση (δεν είναι για παράδειγμα συνέχεια χαρούμενο ή συνέχεια έντονο, αλλά ανταποκρίνεται στην ανάγκη της στιγμής). Το βλέμμα αυτό φανερώνει αυτοκυριαρχία και ένα άτομο που ξέρει τι θέλει, αλλά δεν το επιβάλει και αφήνει περιθώριο έκφρασης και στους γύρω του. Δεν προσδοκά και δεν κρύβει τίποτα.

Βλέμμα συνοφρυωμένο. Δείχνει άνθρωπο που αντιμετωπίζει ό,τι δεν ξέρει ως εν δυνάμει εχθρό. Όποτε είναι σε ένταση, θέλει να μας κόψει τον αέρα, ενώ έμμεσα απειλεί ότι θα θυμώσει κι άλλο αν δεν τον αποδεχτούμε. Το συνοφρυωμένο βλέμμα εκφράζει συνήθως εριστικούς και νευρικούς ανθρώπους που δημιουργούν παρεξηγήσεις.

Διαβάστε Επίσης  7 σημάδια που δείχνουν την απόλυτη δέσμευσή του σε μία σχέση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *