Φτιάξτε δροσερό mojito!

Φτιάξτε δροσερό mojito!

Φτιάξτε δροσερό mojito!

Top στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ποτά, το αγαπημένο όλων Koυβανέζικο mojito, θα κάνει τις καλοκαιρινές σας νύχτες πιο δροσιστικές. Πώς όμως θα το φτιάξετε;


Θα χρειαστείτε:
Υλικά1 Lime
1 Κουταλιά σούπας άσπρη ζάχαρη
Ανθρακούχο νερό
2 Σφηνάκια ρούμι λευκό
Έως 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Τριμμένος Πάγος


Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το lime και τον δύοσμο μας με νερό. Κόβουμε κάθετα το lime στη μέση. Το ½ το κόβουμε σε 4 κομμάτια (σχήμα κυδωνιού). Το βάζουμε στο ποτήρι μας (κατά προτίμηση φαρδύ) και συμπληρώνουμε μια κουταλιά της σούπας άσπρη ζάχαρη και το πιέζουμε με ένα γουδοχέρι μαλακά μέχρι να βγουν οι χυμοί του. Προσθέτουμε δύο σφηνάκια ρούμι και 5-10 φύλλα δύοσμου.


Ανακατεύουμε ελαφρά ίσα ίσα για να απελευθερώσουμε τα αρώματα του δυόσμου. Συμπληρώνουμε το ποτήρι μας με ανθρακούχο νερό (μέχρι να φτάσει το ποτήρι μας λίγο πάνω απ’ την μέση) και έπειτα βάζουμε τον τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε κυκλικά πολύ καλά μέχρι να μοιραστούν οι γεύσεις και τα αρώματα εξίσου σε όλο το ποτήρι.


Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, τοποθετούμε στο χείλος του ποτηριού ένα κομματάκι lime (σχήμα κυδώνι) και μια κορυφή δυόσμου πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη. Βάζουμε τα καλαμάκια μας και…καλή απόλαυση!

Διαβάστε Επίσης  Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη αμαρτία. Η αμαρτία είναι πάντα αμαρτία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *