Δείτε πώς θα Διατηρήσετε τα Φυτά σας ενώ Λείπετε από το Σπίτι

Δείτε πώς θα Διατηρήσετε τα Φυτά σας ενώ Λείπετε από το Σπίτι

Αν έχετε σκοπό να φύγετε για μερικές μέρες και δεν έχετε κανέναν να ποτίζει τα λουλούδια σας, δείτε όλες τις επιλογές που θα σας λύσουν τα χέρια. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη λύση που θεωρείτε καλύτερη. 

Αυτόματο πότισμα Μπορεί να μην είναι πολύ οικονομικό αλλά σε βάθος χρόνου θα κάνετε σίγουρα απόσβεση. Το καλό με το αυτόματο πότισμα είναι πως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο ακόμα και όταν είστε στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να ασχολήστε καθόλου με τα φυτά σας. Το μόνο που ίσως πρέπει να προσέξετε είναι να βάλετε καινούργια μπαταρία στο μηχάνημα έτσι ώστε να μην σταματήσει να λειτουργεί όσο λείπετε από το σπίτι.

Το αυτόματο πότισμα μπορεί να μην είναι τόσο οικονομικό αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε βάθος χρόνου.
Σακουλάκια αυτόματου ποτίσματος Πρόκειται για σακουλάκια τα οποία κυκλοφορούν σε κουτάκια των 5 και των 10. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε νερό στο κάθε σακουλάκι και να το φυτέψετε ανάποδα μέσα σε κάθε γλαστράκι. Με αυτόν τον τρόπο θα ρουφάει λίγο-λίγο το νερό η κάθε γλάστρα. Να θυμάστε πως αυτά τα σακουλάκια κρατάνε για περίπου 10 μέρες. Αν έχετε μεγάλες γλάστρες τότε καλό θα είναι να πάρετε μεγάλα σακουλάκια. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε με πλαστικά μπουκάλια από νερό ή αναψυκτικά τα οποία λειτουργούν με την ίδια ακριβώς λογική. Γεμίζετε με νερό και κάνετε μια τρύπα στο πώμα τους. Τα γυρίζετε ανάποδα και τα χώνετε στο χώμα.


.

Με πλαστικά μπουκαλάκια νερού γυρισμένα ανάποδα και τοποθετημένα μέσα σε γλάστρες μπορείτε να αφήσετε τα φυτά σας μόνα τους χωρίς να ανησυχείτε καθόλου.

Ειδικό ζελέ Στα φυτώρια μπορείτε να βρείτε ένα ειδικό ζελέ που συγκρατεί την υγρασία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τρύπες στο χώμα κοντά στη ρίζα του φυτού και να βάλετε την ειδική σκόνη μέσα. Με το που θα ρίξετε νεράκι πάνω στ χώμα σας η σκόνη θα γίνει ζελέ το οποίο αυτό που κάνει είναι να διατηρεί την υγρασία για αρκετές ημέρες.


.

Διαβάστε Επίσης  Αμπελοφυλλόρυζο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *