Πρωτάκουστα τα μέτρα φύλαξης των «8» μετά τις απειλές της Άγκυρας – «Αστακός» η κρυφή μονοκατοικία (βίντεο)

Πρωτάκουστα τα μέτρα φύλαξης των «8» μετά τις απειλές της Άγκυρας - «Αστακός» η κρυφή μονοκατοικία (βίντεο)
Πρωτάκουστα τα μέτρα φύλαξης των «8» μετά τις απειλές της Άγκυρας – «Αστακός» η κρυφή μονοκατοικία (βίντεο)

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της χώρας, τόσο η ΕΛ. ΑΣ. όσο και η ΕΥΠ, μετά τις απειλές από την Άγκυρα περί απαγωγής των 8 Τούρκων αξιωματικών που αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «θα επιμείνουμε στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην αποφασιστικότητά μας να δικαστούν στη χώρα μας».


.

Ενώ χθες, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι μπορεί η Ελλάδα να μην τους εξέδωσε ή, ακόμη, να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες ή και σωματοφύλακες για να απειλήσει ευθέως:
«Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».
Το θερμόμετρο έχει ανέβει και οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν νέο συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ η οποία από την απελευθέρωση του πρώτου Τούρκου αξιωματικού είχε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.
Οι 8 Τούρκοι μετά την απελευθέρωσή τους από τα κρατητήρια του Ολυμπιακού Χωριού, διαμένουν σε κρυφή φρουρούμενη μονοκατοικία, ενδεχομένως και σε κοντινές δύο αλλά άγνωστο που βρίσκονται αυτές.
Το ισχυρό πλέγμα ασφάλειας γύρω τους συζητήθηκε σε συσκέψεις που έγιναν σε ανώτατο πολιτικό και αστυνομικό επίπεδο και περιλαμβάνει:
  • Κάμερες, εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού θα διασφαλίζουν την συνεχή εποπτεία των Τούρκων στρατιωτικών
  • Ηλεκτρονικό «πέπλο» ελέγχου ύποπτων επικοινωνιών, έχει στηθεί και από τις ειδικές διωκτικές υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπίσει σύντομα τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες επίθεσης.
  • Ο «στρατός» φρούρησης ανέρχεται σε 90 αστυνομικούς (σε βάρδιες) καθ’ όλο το 24ωρο
  • «Αόρατοι» πράκτορες της ΕΥΠ θα έχουν ρόλο συλλογής πληροφοριών ύποπτων κινήσεων ατόμων
  • 10 «σκοπευτές» της ΕΚΑΜ, θα είναι ακροβολισμένοι γύρω από την κατοικία ή κατοικίες
  • 12 αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα βρίσκονται εξωτερικά και εσωτερικά του χώρου
  • 10 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα επιτηρούν τον περίβολο του κτιρίου και θα περιπολούν γύρω από αυτό
  • Δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με 8 αστυνομικούς
  • Δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης με 4 αστυνομικούς
  • Μία ομάδα ΟΠΚΕ με 8 αστυνομικούς
  • «Διασπασμένη» διμοιρία των ΜΑΤ με 25 αστυνομικούς, θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την κατοικία/τις κατοικίες.


.

Διαβάστε Επίσης  Σεισμός στην Τουρκία: Ζωντανοί στα ερείπια για περισσότερες από 130 ώρες! Η πρώτη επιθυμία της 5χρονης Σενγκιούλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *