Δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος: Χάσε κιλά, όχι στήθος!

Δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος: Χάσε κιλά, όχι στήθος!

Δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος: Χάσε κιλά, όχι στήθος!

Πολλές φορές για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας, να χάσουμε μερικά περιττά κιλά και γενικότερα για να νιώσουμε αυτοπεποίθηση έχοντας ένα πιο αδυνατισμένο σώμα αναγκαζόμαστε να κάνουμε δίαιτα. Με τις δίαιτες χάνεται το λίπος που είναι συσσωρευμένο σε κάθε σημείο του σώματος και του προσώπου, όποτε δυστυχώς χάνεται και λίπος από σημεία όπως είναι το γυναικείο στήθος και οι γλουτοί, κάτι που συνήθως δεν θέλουμε.
Έτσι πάρα πολλές γυναίκες αναζητούν τρόπους αλλά και μία δίαιτα χωρίς να χάσουν στήθος. Συγκεκριμένες δίαιτες για τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο συμβουλές για το πώς να μην χάσεις στήθος κατά την διάρκεια της δίαιτας. Συνεπώς αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις τις συμβουλές μας και να προσαρμόσεις την δίαιτά σου έτσι ώστε να γίνει μια δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος.
Μια δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής:
1.Τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.
Εκτός από απαλό, ενυδατωμένο και υγιές δέρμα, η επαρκής κατανάλωση νερού εγγυάται την σταδιακή απώλεια βάρους και λίπους από το σώμα σου. Επιπλέον το νερό βοηθάει πολύ στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού καθώς φιλτράρει και απομακρύνει τις τοξίνες. Σημαντικό είναι να μην πίνεις καθόλου νερό κατά τη διάρκεια των τριών βασικών γευμάτων της ημέρας σου, καθώς το να πίνεις νερό εκείνη την ώρα δεν γίνεται σωστά η πέψη στο στομάχι.
2.Να τρως πολλά μήλα ή άλλα φρούτα.
Όλα τα φρούτα λίγο ή πολύ είναι ιδανικά για μια δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος. Τα μήλα, βέβαια, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά διότι βοηθούν στην καύση του λίπους και στην άμεση αποβολή των βλαβερών τοξίνων. Μπορείς να τρως από ένα έως 4 μήλα την ημέρα εάν σου αρέσουν, είτε για δεκατιανό είτε για απογευματινό είτε και για τα δύο σνακ. Φυσικά, είναι προτιμότερο να καταναλώνονται με την φλούδα τους, καθώς η φλούδα περιέχει σε μεγάλη ποσότητα όλα τα θρεπτικά στοιχεία του μήλου. Βέβαια είναι αναγκαίο να έχεις καθαρίσει πολύ καλά το φρούτο πριν πλένοντας το με νερό και σαπούνι.


.

3.Τρώγε σαλάτα σε καθημερινή βάση.
Πώς να ακολουθήσεις αποδοτικά μία δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος; Τρώγε κάθε μέρα από ένα μπολ σαλάτας της αρεσκείας σου. Δεν έχει σημασία τι λαχανικά επιλέγεις. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις καθώς έιναι πολύ παχυντικό είναι το πολύ ελαιόλαδο. Μέχρι μία κουταλία της σούπας σε ένα μπολάκι είναι επιτρεπτή. Μπορείς να συμπληρώνεις το μεσημερανό ή και το βραδινό σου γεύμα με μία σαλάτα, στην οποία μπορείς να δίνεις επιπλέον γεύση με ξίδι, λεμόνι, μπαλσάμικο, σκόρδο ή ότι άλλο σου αρέσει – όχι όμως με αλάτι και παραπάνω ελαιόλαδο.
4.Αντικατέστησε ένα γεύμα σου με μανιτάρια. Πρόκειται για την περίφημη δίαιτα των μανιταριών που ακολουθούν πιστά πολλές γυναίκες της showbiz και του Hollywood. Σε μια πιο light μορφή της, αυτό που προτείνει είναι απλά ορισμένες ημέρες την εβδομάδα να τρως είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό ένα πιάτο με μανιτάρια μαγειρεμένα και συνοδευμένα όπως εσυ επιθυμέις. Προτιμότερο είναι όμως είναι να μην τα κάνεις τηγανιτά και εννοειται όταν λέμε να τα συνοδεύσεις με ότι σου αρέσει δεν εννοούμε με κρέμα γάλακτος!! Αλλά π.χ. με βραστές πατάτες, με ρύζι ή με βραστά λαχανικά. Τα μανιτάρια περιέχουν ελάχιστον λίπος ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και σε πρωτεϊνες. Για να μην αναφερθούμε στο πόσο λαμπερό κάνουν το πρόσωπο και πόσο δυνατά τα μαλλιά!
5.Επίλεγε κοτόπουλο δύο φορές την εβδομάδα.
Μια ή ακόμη καλύτερα δύο φορές την εβδομάδα έχε ως μεσημεριανό και βραδινό σου γεύμα κοτόπουλο και μάλιστα στήθος, συνοδευμένο από κάτι σε υδατάνθρακα όπως βραστές πατάτες, ρύζι ή μακαρόνια. Πάντα εννοείται πως θα έχεις στο πίατο σου λίγη ή πολλή σαλάτα της αρεσκείας σου. Το στήθος κοτόπουλο είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της συγκεκριμένης δίαιτας και δεν πρέπει να παραλείψεις να το τρως καθώς είναι πλούσιο σε πρωτείνες οι οποίες βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών με αποτελέσμα να σου κρατάει το στήθος σε καλά πλαίσια καθώς οι μυς του στήθους ευνοούνται απο την τεράστια ποσότητα πρωτεινής που έχει το κοτόπουλο. Επιπλέον είναι γνωστό ότι το κοτόπουλο περιέχει γυναικίες ορμόνες κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του γυναικείου στήθους από την παραγωγή ορμωνών.
6.Τρώγε ψάρια και ειδικότερα τόνο.
Ο τόνος συγκεκριμένα πρόκεται για ένα ψάρι το οποίο είναι πολύ θρεπτικό και περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεινής όπως ακριβώς και το κοτόπουλο. Το μυστικό για δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος είναι να φροντίζεις να τρως πολλές φορές την εβδομάδα τροφές πλούσιες σε πρωτεινή  καθώς σφίγγουν και μεγαλώνουν στο στήθος ή στην δική σου περίπτωση συμβάλουν στο να μην χάσει μέγεθος εξαιτίας της δίαιτας. Βέβαια επειδή δεν γίνεται να τρως κοτόπουλο κάθε μέρα σου έχουμε την λύση. Τόνος! Ο τόνος είναι πολύ φθηνός, μπορείς να τον βρεις εύκολα παντού και είναι ήδη έτοιμος και δεν χρειάζεται να κοπίασεις για να τον μαγειρέψεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις από ένα σούπερ μαρκέτ μερικές κονσέρβες τόνου και να τον εντάξεις στην διατροφή σου. Καλό θα ήταν να τον συνοδεύσεις με σαλάτα και φρυγανίες. Σημαντικό είναι να αγοράσεις τον τόνο που είναι με νερό και όχι με λάδι καθώς είναι πολύ παχηντικός αν τον αγοράσεις με λάδι.
7.Ρόφημα πρωτείνης.
Δεν πρόκειται για κάποιο βιομηχανικό σκέυασμα αλλά για έαν φυσικό ρόφημα πλούσιο σε πρωτεινή και υδατάνθρακα το οποίο θα σε χορτάσει και θα σε γεμίσεις με πρωτεινές υδατάνθρακες και μπόλικη ενέγεια. Ειδικότερα αν δουλέυεις μπορείς να το ετοιμάσεις από το σπίτι και να το καταναλώσεις σαν δεκατιανό ή σαν απογευματικό σνακ, καθώς περιέχει φρούτα.


.

Συνταγή για σπιτικό ρόφημα πρωτείνης
Τι θα χρειαστείς:
  • 200ml γάλα (κατά προτίμηση light με λίγα λιπαρά).
  • 1 κουταλία της σούπας φυστικοβούτηρο.
  • 1 μπανάνα καθαρισμένη.
Οδηγίες:
Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι πολύ απλό στην παρασκευή του, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις μια μπανάνα να την κόψεις σε ροδέλες και να την βάλεις μέσα σε ένα μπλέντερ μαζί μετα υπόλοιπα υλικά. Αλέθεις τα υλικά μέχρι να έχουν την κατάλληλη υφή που θες, ρίχνεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι που σε βολεύει και είσαι έτοιμη να το καταναλώσεις.
8.Εκγύμναστε το στήθος σου.Για να είναι ακόμη πιο απτελεσματική η δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος αλλά και για να διαμορφώνει ένα ωραίο σώμα χρειάζεται να συμπληρώνεται απο γυμναστική οποιουδήποτε είδους και συχνότητας. Αν θες οι συμβουλές που σου δίνουμε παρπαάνω, να έχουν πιο άμεσο και πιο καλό αποτέλεσμα για το σώμα σου, είτε επιλέξεις να γυμνάζεσαι είτε όχι καλό θα ήταν να κάνεις τουλάχιστον 2 με 3 φορες την εβδομάδα ορισμένες ασκήσεις στο σπίτι ή στο γυμναστήριο που θα σε βοηθήσουν στο να παραμείνει το στήθος σου στο μέγεθός του.
Μια πολύ καλή άσκηση είναι η εξής: λυγίζεις τους αγκώνες σου και ενώνεις μεταξύ τους τις παλάμες σου πιο μπροστά στο ύψος του στήθους σου. Προσπαθείς να βάλεις δύναμε με τη δεξιά παλάμη προς τα αριστερά και με την αριστερή προς τα δεξιά, ενώ φροντίζεις η ένωσή τους να παραμείνει σταθερή στο κέντρο μπροστά από το στήθος σου. Οπότε πιέζεις θα νιώθεις όλο το χέρι και κυρίως το στήθος σου να γυμνάζεται ( θα πονάει ελαφρώς και ίσως να τρέμει αν το κάνεις σωστά). Αυτό είναι και το ζητούμενο εξάλλου. Θα πιέζεις για 5 δευτερόλεπτα συνεχόμενα και έπειτα σταματάς για 5 δευτερόλεπτα με τα χέρια να παραμένουν ενωμένα. Ξαναπιέζεις για 5 δευτερόλεπτα και ξανασταματάς για άλλα 5. Θα επαναλαμβάνεις με τουλάχιστον 10 πιέσεις την φορά και μπορείς σταδιακά να αυξάνεις είτε τις επαναλήψεις είτε τον χρόνο που πιέζεις.


.

Βέβαια αν πας σε ένα γυμναστήριο θα μπορέσεις να κάνεις και άλλες ασκήσεις με βάρη αλλά και μηχανήματα που θα σε βοηθήσουν να πάρει όγκο στο στήθος και να δυναμώσεις. Αν πάλι προτιμάς στο σπίτι μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ για βίντεο από εκπαιδευτές που σου δείχνουν τις κατάλληλες ασκήσεις για να κάνεις γυμναστική στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιείς όργανα.
Μετά απο κάθε γυμναστική που θα τελειώνεις η συμβουλή μας είναι να τρως κάποια τροφή πλούσια σε πρωτείνη όπως κοτόπουλο, τόνο και αυγά ή ακόμα και να πίνεις ένα σπιτικό ρόφημα πρωτείνης. Η αυξημένη πρόσληψη πρωτεινής μετά την γυμναστίκη είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις προκειμένου να σφίξει το στήθος σου, καθώς οι μύες μετά την γυμναστική χρειάζονται πολύ πρωτείνη προκειμένου να θεραπευτούν αλλά και για να αυξηθούν.
Καλό θα ήταν να αποφύγεις οποιοδήποτε έτοιμο σκέυασμα υπόσχεται αύξηση μυών και ενδυνάμωση καθώς η κατανάλωση τέτοιων ουσιών βλάπτει ανεπανόρθωτα το συκώτι και τα νεφρά. Επίσης πάρα πολλές τέτοιες ουσίες κυκλοφορούν χωρίς να έχουν ελεχθεί για το τι προβλήματ προκαλλόυν και πολλές ενοχοποιούνται για δημιοργία καρκίνου στα όργανα αλλά και στους γυναικειούς μαστούς. Συνεπώς μια δίαιτα χώρις να χάσεις στήθος όπως αυτή που σου προτείναμε παραπάνω θεωρείται ιδανική και αβλαβής ενώ μπορείς να αρχίζεις να την εφαρμόζεις από αύριο χωρίς να έχεις κάποιο ιδιαίτερο κόστος αλλά κυρίως χωρίς να χρειάζεται να στερείσαι τίποτα.
TipΑν είσαι έξω και μπεις στον πειρασμό να φας junk food επειδή το διάλεξε η παρέα σου προτίμησε να φας κάτι υγιεινό όπως σαλάτα με μερικά καλαμάκια κοτόπουλο χωρίς πατάτες και σος. Έτσι και θα κάνεις την παρανομία σου αλλά και θα τραφείς υγιεινά και με τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη. Βέβαια σημαντικό είναι να μην το παρακάνεις και τέτοιες παρανομίες να γίνονται το πολύ 1 φορά την εβδομάδα και όχι πολύ αργά το βράδυ.
Διαβάστε Επίσης  Ό,τι ευχηθείς θα το πάθεις! Ένα παραμύθι για την ώριμη ηλικία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *