Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά και Παναγοπούλου – Όλο το παρασκήνιο

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά και Παναγοπούλου - Όλο το παρασκήνιο
Εν κατακλείδι: Ο Μητσοτάκης και η κλίκα του είναι σε πανικό για έναν και μοναδικό λόγο. Έχουν καταλάβει πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ευτυχώς δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.


.

Ο Μαυρίδης λοιπόν κατηγορεί τον ΣΕΒ για τη στάση απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατηγορεί τον Βαρδινογιάννη τον οποίο συνδέει με το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τέλος κατηγορεί τον Κοντομηνά επειδή κάνει δουλειές με τον Βαρδινογιάννη. Τρικυμία.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Μαυρίδης:

«ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η στήριξη που έχει προσφέρει η ελληνική ελίτ στον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι σχέσεις στοργής γεννήθηκαν πριν από το 2012. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές του ‘12 ο Ομιλος Βαρδινογιάννη βρέθηκε στη Βενεζουέλα, παρέα με τον Νίκο Παππά. Στη συνέχεια, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του Ιερού για να κοινωνήσει ο Αλέξης από τη δεξαμενή της λήθης. Η ελίτ στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και συνεχίζει να τον στηρίζει και τώρα, στα ύστερα.

ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ; Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν δουλειές. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι Ομιλοι Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη ετοιμάζουν μια κοινή επένδυση στα Σκόπια. Οτι οι δύο άνδρες έχουν έρθει πιο κοντά και ότι αυτό συνέβη έπειτα από την ευγενική παρέμβαση του Αλέξη. Πώς να μην τον αγαπάνε;

ΣΤΟΝ ΣΕΒ ο πρόεδρος του Συνδέσμου δεν παρέλειψε να πει μερικές καλές κουβέντες για τον πρόεδρο Αλέξη. Είναι γνωστό πώς σκέπτονται: “Ο Κυριάκος είναι δικός μας, αλλά ο Αλέξης μας κάνει όλα τα χατίρια”».

Διαβάστε Επίσης  25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Ο πανικός είναι έκδηλος. Ο Μητσοτάκης και η επικίνδυνη – ανίκανη κλίκα που τον περιβάλλει έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Νόμιζαν, τα θλιβερά αυτά απομεινάρια του “χθες”, πως τα μεγάλα συμφέροντα “επειδή είναι δικοί τους” θα τους εξασφάλιζαν και την άνοδο στην εξουσία. Δεν θα δίσταζε αυτή η επικίνδυνη σέχτα να διαλύσει τη χώρα, μόνο και μόνο για να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Το έχει αποδείξει εξάλλου και το αποδεικνύει. Η επικίνδυνη παρέα του Μητσοτάκη δεν έχει αφήγημα και σκούζει από το πρωί μέχρι το βράδυ επειδή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει επιτύχει. Και τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ και οι φίλοι του τα γυρνάνε. Θέλουν να παρουσιάσουν πως ο Μητσοτάκης είναι δήθεν εχθρός της ελίτ, επειδή δήθεν δεν τους κάνει ή δεν θα τους κάνει τα χατίρια. Ποιος; Ο αρχιδιαπλεκόμενος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε στη Βουλή μεγαλοκαναλάρχες και διωκόμενους για υποθέσεις ναρκωτικών εφοπλιστές. Ούτε καν τους περνά από το μυαλό πως η ανικανότητά του προέδρου της ΝΔ έχει κάνει εγχώριους και ξένους οικονομικούς παράγοντες να προβληματίζονται με το ενδεχόμενο πως κάποια ημέρα ο Μητσοτάκης και ο θίασός του μπορεί να κυβερνήσουν τη χώρα.


.

Διαβάστε τι άλλο γράφει ο Μαυρίδης:

«ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ! Ξέρουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν «χάρες» από τον Κυριάκο. Ακριβώς επειδή όλοι γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Ο Κυριάκος δεν θαμπώνεται από τα σαλόνια και από τον εξεζητημένο ελιτισμό πολλών μελών του Συνδέσμου. Τους το είπε, άλλωστε, ανοιχτά και με πολλούς διαφορετικούς λόγους ότι η εποχή του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού έχει τελειώσει. Τους μιλάει σε μία γλώσσα που καταλαβαίνουν…»

Διαβάστε Επίσης  Κριτσίνια καρότου

Μιλάμε για παράκρουση.

Βέβαια ο Μαυρίδης – ο Μητσοτάκης δηλαδή – ξεχνά το εξής: Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αυτή που έχει συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα. Να κι ένα παράδειγμα: Οι τηλεοπτικές άδειες. Όλοι θυμούνται τι… έφτιαχναν καθημερινά τα ΜΜΕ του Βαρδινογιάννη και του Κοντομηνά. Επίσης ξεχνά πως τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό τον εφάρμοσαν στον απόλυτο βαθμό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικοδίαιτος, ακόμη, είναι ο Μητσοτάκης και όλο του το σόι, που το πληρώνουν οι Έλληνες για δεκαετίες ολόκληρες. Μπλεγμένοι σε σκάνδαλα με offshore και τραπεζικά δάνεια είναι ο Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα.

Αλλά η επικίνδυνη – ανίκανη παρέα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Εξαπολύει επίθεση σε κάποιους από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας μόνο και μόνο επειδή διαπιστώνουν το αυτονόητο, δηλαδή την επιτυχή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και από την μακρόχρονη κρίση, αλλά και το γεγονός πως αυτή η κυβέρνηση βοηθά το επενδυτικό περιβάλλον με κοινωνικό πρόσημο. Όλο αυτό το πλαίσιο συνεπάγεται την αυτόματη κατάρρευση του συστήματος Μητσοτάκη, το οποίο συμμετείχε, ως τμήμα του πολιτικού προσωπικού του χθες, στην καταστροφή της χώρας.

Εν κατακλείδι: Ο Μητσοτάκης και η κλίκα του είναι σε πανικό για έναν και μοναδικό λόγο. Έχουν καταλάβει πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ευτυχώς δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *