Κατσικίσιο γάλα: Πρέπει να καταναλώνεται από μωρά;

Κατσικίσιο γάλα: Πρέπει να καταναλώνεται από μωρά;
Κατσικίσιο γάλα: Πρέπει να καταναλώνεται από μωρά;


.

Και ενώ τα περισσότερα νεογέννητα καταναλώνουν αποκλειστικά και μόνο μητρικό γάλα, μεγαλώνοντας τα μωρά τρέφονται και με άλλα είδη γάλακτος με κορυφαία στη λίστα το αγελαδινό και το φυτικό. Το αγελαδινό γάλα αποτελεί την πιο σίγουρη επιλογή για μαμά, όμως, υπάρχουν και αυτές οι μαμάδες που το θεωρούν ακατάλληλο για την σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι το κατσικίσιο γάλα μια καλή εναλλακτική;
Αρχικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πάντα μετά από συζήτηση με τον παιδίατρο, το κατσικίσιο γάλα θα πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά που έχουν συμπληρώσει το πρώτο έτος της ηλικίας τους ακόμα κι αν θηλάζουν παράλληλα.

Διαβάστε Επίσης  Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision με συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου

Ποια τα οφέλη του;

Οι πρωτεΐνες του κατσικίσιου γάλακτος είναι πιο εύπεπτες. Ειδικά για τα παιδιά που παραπονιούνται ότι το αγελαδινό γάλα τους πέφτει «βαρύ», το κατσικίσιο γάλα θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή.


.

Το κατσικίσιο γάλα σχετίζεται με λιγότερες αλλεργίες, καθώς περιέχει ελάχιστες μόνο ποσότητες καζεΐνης.
Το κατσικίσιο γάλα περιέχει λιγότερη λακτόζη, και γι’ αυτό είναι περισσότερο ανεκτό από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.
Περιέχει περισσότερο ασβέστιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Α, νιασίνη, χαλκό, σελήνιο. Όμως περιέχει σημαντικά λιγότερες ποσότητες βιταμίνης Β12 και φολικού οξέος σε σχέση με το αγελαδινό.
Φυσικά, η τελική απόφαση θα πρέπει να παρθεί σε συνεννόηση με τον παιδίατρό σας, όμως, σίγουρα το κατσικίσιο γάλα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για το μωρό σας.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί οι γάτες λατρεύουν να γλείφουν πλαστικές σακούλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *