Το αρρωστημένο χρονικό της Λέρου

Το αρρωστημένο χρονικό της Λέρου
Το αρρωστημένο χρονικό της Λέρου

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που διαρρέουν από το νησί της Λέρου σχετικά με το αρρωστημένο ζευγάρι, το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε, κακομεταχειριζόταν σωματικά και
σεξουαλικά τα παιδιά του για πολλά χρόνια. Πίσω από την πόρτα της μικρής μονοκατοικίας στον οικισμό Πλάκα του νησιού, πολλοί ήταν αυτοί που γνώριζαν ή είχαν υποψιαστεί τι συνέβαινε, αλλά ουδείς μιλούσε.


.



Ο 52χρονος πατέρας, υπάλληλος του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, και η 45χρονη άνεργη μάνα έβγαζαν τις διαστροφικές τους συνήθειες πάνω στις αθώες ψυχές, οι οποίες ήταν ανήμπορες να αντιδράσουν.Το μαρτύριο αυτό, όπως έγινε γνωστό, έλαβε τέλος έπειτα από πρωτοβουλία της θείας των παιδιών, η οποία κατήγγειλε την τραγωδία που εκτυλισσόταν στις Αρχές. Όπως προκύπτει όμως από το ρεπορτάζ, δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε καταγγελία από την ίδια. Πέρυσι, η αδελφή της μητέρας των παιδιών είχε καταγγείλει το ζευγάρι για σωματική βία. Μάλιστα, το ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι. 

Εφέτος, βέβαια, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μετά την καταγγελία, το ανήλικο κορίτσι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του νησιού. Εκεί εξετάστηκε από παιδίατρο και από γυναικολόγο, όπου και διαπιστώθηκε βιασμός. 

Το ζευγάρι συνελήφθη την Κυριακή από την αστυνομία και αμέσως άρχισαν οι ανακρίσεις. Πρώτος «έσπασε» ο πατέρας, ο οποίος τελικά ομολόγησε τις πράξεις του. Αν και δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η στάση της μητέρας μπροστά στις Αρχές, πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν αμίλητη. Πολλοί συγγενείς που παρευρέθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης προσπαθούσαν να αποσπάσουν κάποια κουβέντα από την ίδια, αλλά μάταια. Όπως διέρρευσε από τοπικές πηγές, η 45χρονη φέρεται να ήταν αυτή η οποία προετοίμαζε τα παιδιά με «σεξουαλικά βοηθήματα», προκειμένου στη συνέχεια να ασελγήσει πάνω τους ο πατέρας.



Σήμερα, Τρίτη, συνοδεία αστυνομικών, και οι δύο ταξίδεψαν με το πλοίο από τη Λέρο στην Κω. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή. Στο λιμάνι της Λέρου είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ο οποίος και τους αποδοκίμασε. Κατηγορούνται για βιασμό,  ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και για ενδοοικογενειακή βία.

Διαβάστε Επίσης  Οι σαραντάρες με υπέρταση κινδυνεύουν περισσότερο από άνοια


.


Μετά την αποκάλυψη του θέματος, τα στόματα των κατοίκων έχουν αρχίσει και ανοίγουν. Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για μια οικογένεια η οποία ασχολούνταν και με κτηνοτροφικές εργασίες. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν, εμπορεύονταν κρέας και λαχανικά. Μάλιστα, οι κάτοικοι αγόραζαν σε ένδειξη συμπαράστασης συχνά προϊόντα, προκειμένου να τους βοηθήσουν οικονομικά. Η προβληματική συμπεριφορά όμως του πατέρα δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί. Τοπικοί παράγοντες αναφέρουν στο zougla.gr πως ο 52χρονος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός προς τη γυναίκα του αλλά και προς τα παιδιά τους μπροστά στον κόσμο. Άλλοι κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ. «Έπινε και ξεσπούσε στα παιδιά και στη γυναίκα του» τονίζουν νομικοί κύκλοι του νησιού. O αδελφός της μητέρας έφτασε σε σημείο να ξυλοκοπήσει τον πατέραΆλλη πληροφορία, η οποία έρχεται στο zougla.gr, είναι το γεγονός ότι ο αδελφός της μητέρας έφτασε σε σημείο να ξυλοκοπήσει τον πατέρα, διότι -όπως υποστήριξε- δεν μπορούσε να βλέπει να κακομεταχειρίζεται τα ανίψια του. 

Η οικογένεια αποτελείται από τέσσερα παιδιά. Δύο ανήλικα (μαθητές γυμνασίου και δημοτικού) και δύο ενήλικα. Μάλιστα, ο ένας ενήλικας, όπως έγινε γνωστό, είχε εγκαταλείψει το σπίτι εδώ και πολύ καιρό. 

Διαβάστε Επίσης  Ασφαλιστικά μέτρα από την οικογένεια του Παντελίδη κατά τραγουδιστή!


.



Όπως πληροφορείται η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, το ανήλικο κορίτσι στο σχολείο του ήταν πολύ μελαγχολικό και έκλαιγε συνεχώς. Οι δάσκαλοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν, είχαν προβληματιστεί από τη συμπεριφορά της. Κάθε φορά που τη ρωτούσαν τι έχει, εκείνη απαντούσε πως ήταν στενοχωρημένη διότι φοβόταν να μη μείνει στην ίδια τάξη. Προφανώς και προσπαθούσε με αυτήν τη δικαιολογία να κρύψει τον εφιάλτη που βίωνε. 



Το ένα από τα παιδιά έχει διαγνωσθεί με ψυχική αναπηρία 80%. Το ότι κάτι κακό συνέβαινε μέσα σε αυτό το σπίτι ήταν πολύ εύκολο κάποιος να το υποψιαστεί, λένε τοπικές πηγές. Υπήρχαν φορές που οι κάτοικοι έβλεπαν τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα με τα ρούχα. Μια ένδειξη ότι προφανώς οι γονείς τους ήθελαν να κρύψουν μελανιές και εκδορές πάνω στα αθώα σώματά τους. Σχετικά με το ανάπηρο παιδί, έφτασαν ακόμα και σε σημείο να απευθυνθούν στην εκκλησία, με την πρόφαση «να γίνει καλά από τα κακά πνεύματα». 


.



Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία. Όπως μαθαίνει το zougla.gr, η μάνα ήταν ανήλικη και ο γάμος έγινε με την υπογραφή του πατέρα. Το τι τους οδήγησε να βλάψουν με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά τους είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Μάλιστα, υπάρχουν και σκέψεις να γίνουν έρευνες και στο Ίδρυμα όπου και δούλευε ο πατέρας προκειμένου να διευκρινιστεί αν ο ίδιος έχει κακοποιήσει ασθενείς. 

Zougla Newsroom 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *