Καλλυντικά με αλόη για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

Καλλυντικά με αλόη για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά
Καλλυντικά με αλόη για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

Νομίζατε ότι η αλόη χρησιμεύει μόνο στα ηλιακά εγκαύματα; Κάνετε λάθος: Η αλόη αποτελεί επίσης μια φυσική, έξυπνη εναλλακτική λύση για να γίνετε όμορφοι.

Οι αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές της ιδιότητες την καθιστούν ιδανική για πολλές θεραπείες, αφού είναι κατάλληλη για τα ευαίσθητα δέρματα και γεμάτη με βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Α (β-καροτένιο), C και Ε, Β12, φολικό οξύ και χολίνη.

 

Με εκατοντάδες θρεπτικά στοιχεία, η Αλόη αποτελεί ιδανικό συστατικό για τη δημιουργία καλλυντικών τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα και τα μαλλιά. Οι θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες της αλόης ήταν γνωστές στους αρχαίους λαούς, εδώ και περισσότερα από 3.000 χρόνια. Η πρώτη ιστορική αναφορά στην αλόη βρίσκεται σε εικόνες αγγείων της εποχής του Σουμέριου βασιλιά Akkad. Επίσης, το αιγυπτιακό βιβλίο συνταγών του 15ου αι. π.Χ, αναφέρεται στις πολύτιμες ιδιότητές της.

 

Ο μύθος λέει ότι, η Κλεοπάτρα, όφειλε το υπέροχο δέρμα της χάρη σε μια λοσιόν με βάση την αλόη που παρασκεύαζε μια Νουβία σκλάβα της. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά καλλυντικά.

 

Καλλυντικά με αλόη

1. Οδοντόκρεμα με αλόη

Το να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φυτό αλόης και δύο ή τρία άλλα συστατικά που μπορείτε να βρείτε σε κάποιο κατάστημα: μαγειρική σόδα και φυτική γλυκερίνη, τα οποία δεν κοστίζουν πολύ. Το τρίτο συστατικό είναι η φρέσκια μέντα, την οποία είναι εύκολο να καλλιεργήσετε στον κήπο σας – οπότε αν έχετε τη δική σας μέντα θα είναι ακόμα καλύτερα. Η αλόη έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι δροσερή, χωνευτική, χρησιμοποιείται ως ενυδατική κρέμα, στη θεραπεία τραυμάτων και είναι αντιβακτηριακή και καταπραϋντική.

Μοιάζοντας περισσότερο με δροσερό τζελ παρά σαν τη λευκή οδοντόπαστα που χρησιμοποιούμε κάθε πρωί (η οποία είναι γεμάτη συστατικά περιττά ή ακόμη και επιβλαβή), αυτό το αναζωογονητικό μείγμα έχει μόνο τέσσερα συστατικά και χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά και καθόλου ηλεκτρική ενέργεια για να το φτιάξετε! Δοκιμάστε ένα καινούριο ξεκίνημα της ημέρας σας και διαβάστε παρακάτω πώς να φτιάξετε οδοντόκρεμα από αλόη. Τα παιδιά σας μπορούν να σας βοηθήσουν να τη φτιάξετε!

Υλικά

3 κ.σ τζελ αλόης

5 κ.σ μαγειρική σόδα

5 κ.σ φυτική γλυκερίνη

φρεσκοκομμένη μέντα

Παρασκευή

Απλά ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποθηκεύστε το σε ένα βαζάκι.

 

 

Καλλυντικά με αλόη βέρα για το πρόσωπο

• Αφαιρετικό μακιγιάζ:

Πολλές φορές, το να βγάλεις το μακιγιάζ στο τέλος της νύχτας είναι μαρτύριο. Πολλά αφαιρετικά μακιγιάζ είναι σκληρά με το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια και το αφυδατώνουν. Θέλετε ένα γρήγορο τέχνασμα; Βάλτε τζελ αλόης (είτε από κατάστημα είτε κατευθείαν από το φυτό) σε ένα βαμβάκι και αφαιρέστε το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο.

Διαβάστε Επίσης  Ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο

• Μάσκα προσώπου για ευαίσθητο δέρμα:

Μπορείτε να καταπραΰνετε το ευαίσθητο δέρμα με μόνο τρία συστατικά. Σε ένα μικρό μπολ αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας αλόη με 1 κουταλάκι λάδι καρύδας και 1 κουταλιά λεμονιού. Αφού πλυθείτε, απλώστε το μείγμα και αφήστε το για λίγα λεπτά πριν ξεπλυθείτε. (Φυσικα, αυτό δεν ισχύει για πληγωμένο ή σκασμένο δέρμα – το λεμόνι θα σας τσούξει!)

• Συσφικτική μάσκα νύχτας:

Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα: πάρτε χυμό αλόης και αναμείξτε τον με μισό αγγούρι και ένα ασπράδι αυγού. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια πηγαίνετε για ύπνο. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήστε μια πιο πρόχειρη μαξιλαροθήκη τη συγκεκριμένη νύχτα.

• Μάσκαρα:

Για μια υγιή και αποτελεσματική μάσκαρα, απλώς βυθίστε ένα καθαρό στικ μάσκαρας σε τζελ αλόης και περάστε τις βλεφαρίδες σας για να παραμείνουν στη θέση τους χωρίς να κολλούν.

• Αντιμετώπιση της ακμής:

Επειδή έχετε ακμή δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε ενυδάτωση! Απλώστε την αλόη κατευθείαν από το φυτό στα σπυράκια σας και αφήστε την να απορροφηθεί. Οι καταπραϋντικές της ιδιότητες βοηθούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής ενώ εξαλείφει τα βακτηρίδια. Μέχρι το τέλος της ημέρας, τα σπυράκια σας θα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά.

• Απολεπιστικό:

Η αλόη αποτελεί ένα εξαιρετικό προσθετικό συστατικό σε ένα σπιτικό απολεπιστικό – όχι μόνο λαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματα του φυτού, αλλά επίσης αποτελεί την ιδανική βάση για την ανάμειξη άλλων συστατικών. Απλώς ανακατέψτε μια χούφτα καστανή ζάχαρη (ή μαγειρική σόδα) με αλόη και τρίψτε το μείγμα στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Έτοιμο! Θα αποκτήσετε λείο, λαμπερό δέρμα χωρίς καθόλου έξοδα.

• Ενυδατική κρέμα:

Αν έχετε λιπαρό δέρμα ή βρίσκεστε στα μέσα του καλοκαιριού και νιώθετε το δέρμα σας να κολλάει και να είναι βαρύ, χρησιμοποιήστε κατευθείαν αλόη ως ενυδατική κρέμα. Απορροφάται εξαιρετικά γρήγορα και λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες. Αν πάσχετε από ροδόχρου ακμή, θα ανακουφιστείτε βάζοντας αλόη στις περιοχές με το πρόβλημα.

 

Καλλυντικά με Αλόη για το σώμα

• Κουτί πρώτων βοηθειών:

Η αλόη είναι ιδανική για τσιμπήματα εντόμων, ηλιακά εγκαύματα και άλλες μικροφλεγμονές. Ένα τέχνασμα είναι να γεμίσετε μια παγοθήκη με τζελ αλόης και να τη βάλετε στην κατάψυξη. Αν προκύψει πρόβλημα, θα αποτελέσει μια καταπληκτική ανακουφιστική λύση.

• Ξύρισμα:

Ορισμένοι επαγγελματίες ομορφιάς έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση στη χρήση του τζελ αλόης ως κρέμα ξυρίσματος. Απλώστε τη στα πόδια, στην περιοχή του μπικίνι, στις μασχάλες και ξυριστείτε! (Βεβαιωθείτε όμως ότι θα ξεπλένετε το ξυράφι σας μετά). Θα διαπιστώσετε επίσης ότι λειτουργεί και ως καταπραϋντικό μετά το ξύρισμα.

• Ενυδατική κρέμα για ξηρές, σκασμένες φτέρνες:

Απλώστε αλόη απευθείας στα φτέρνες και τις κάλτσες σας κατά τη διάρκεια της νύχτας κι εκείνη θα κάνει θαύματα! Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια μάσκα ποδιών με ½ φλιτζάνι βρώμη, ¼ του φλιτζανιού τζελ αλόης και ½ φλιτζάνι από την αγαπημένη σας λοσιόν σώματος και να τη χρησιμοποιήσετε στα πόδια σας για σούπερ λείο δέρμα. Προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου για δροσερό άρωμα.

Διαβάστε Επίσης  Μάθετε τι κάνει ο συνδυασμός αλάτι και μέλι στο πρόσωπο

• Φτιάξτε μόνοι σας απολυμαντικό χεριών & κρέμα περιποίησης:

Κάθε απολυμαντικό για τα χέρια περιέχει πλέον και αλόη για να μην αφυδατώνονται. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας; Πάρτε ½ φλιτζάνι τζελ αλόης, ¼ του φλιτζανιού αλκοόλ και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να δώσετε άρωμα. Το μείγμα χρησιμοποιείται ευκολότερα αν το βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τα χέρια σας και τρίψτε τα. Για να φτιάξετε μια αντιγηραντική θεραπεία χεριών, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη αλόη και ανακατέψτε τη με 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο έλαιο καρύδας. Ζεστάνετέ το στα χέρια σας, κάντε μασάζ στο δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλυθείτε.

• Φυσικό στοματικό διάλυμα:

Η αλόη ωφελεί τα ούλα πάρα πολύ χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιιικές της ιδιότητες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή με μπουκώματα αλόης. Απλώς αναμίξτε 1 φλιτζάνι αλόη με ½ φλιτζάνι απεσταγμένο νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Προσέξτε μην το καταπιείτε.

• Καταπραϋντικό του πεπτικού συστήματος:

Ο χυμός αλόης βοηθά στην πέψη, καταπραΰνει το στομάχι και έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζει από την καούρα. Η υπερβολική κατανάλωση βέβαια, μπορεί να έχει καθαρτική δράση (εκτός κι αν αυτό επιδιώκετε).

 

Καλλυντικά με αλόη για τα μαλλιά

• Μάσκα για ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά:

Μια μάσκα που περιέχει αλόη μπορεί να κάνει θαύματα στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Απλώστε ακατέργαστη αλόη στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε τη για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε. Δυναμώνει τα μαλλιά και καταπραΰνει τον ερεθισμό και τη φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής. Αυτή η θεραπεία έχει σημαντικά οφέλη για όσες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους τακτικά.

• Μαλακτικό μαλλιών:

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού αναμίξτε τζελ αλόης με ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε. Ψεκάστε το τριχωτό της κεφαλής και τα άκρα των μαλλιών σας πριν τα στεγνώσετε και θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο απαλά. (Αυτή η θεραπεία δεν συνιστάται για τα λεπτά μαλλιά, διότι αυτά τα εξαιρετικά μαλακτικά συστατικά μπορεί να βαρύνουν πολύ την τρίχα.)

• Σπιτικό τζελ για το φριζάρισμα:

Βάλτε μια ελάχιστη ποσότητα τζελ κατά μήκος της χωρίστρας για να αποφύγετε το φριζάρισμα. Είναι κατάλληλο αν ψάχνετε για μια φυσική εναλλακτική λύση ή θέλετε να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα από κάποιο προϊόν.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *