Σιρόπι Αλόης για τους χυμούς μας

Πως θα φτιάξετε σιρόπι Αλόης
Σιρόπι Αλόης για τους χυμούς μας
Έχετε σκεφτεί να φτιάξετε σιρόπι Αλόης για να προσθέτετε στους χυμούς, στα smoothies ή ακόμα και σε γλυκά;

Η Αλόη έχει πολλά οφέλη στην υγεία  αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο και χρονοβόρο να εξάγετε το ζελέ της κάθε φορά από το φυτό. Ο χυμός της αλόης είναι γεμάτος με πολύτιμα θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά, περισσότερα από 150 και ο αριθμός τους αυξάνεται, καθώς οι επιστήμονες ερευνούν και ανακαλύπτουν και άλλα. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να τη χρησιμοποιήσετε είναι είτε να πιείτε απευθείας το χυμό είτε να τον χρησιμοποιήσετε στην υπόλοιπη διατροφή σας. Παρακάτω θα σας δείξουμε έναν πολύ απλό τρόπο για να φτιάξετε σιρόπι αλλά και συνταγές που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.


.

Πως θα φτιάξετε σιρόπι Αλόης

Υλικά

Ζελέ από 2 φύλλα Αλόης ή έτοιμο ανεπεξέργαστο ζελέ από το φαρμακείο
χυμό από 4 λεμόνια
800 ml νερό
μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Παρασκευή

Προσθέστε το ζελέ Αλόης με το νερό και ανακατέψτε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου. και ανακατέψτε καλά. Το σιρόπι σας είναι έτοιμο!


.

Πως να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι

Διατηρείται για περίπου μία εβδομάδα και μπορείτε να το προσθέσετε στους χυμούς, σε smoothies, σε φρουτοσαλάτες, στα γλυκά σας, στο παγωτό ή ακόμη και στο νερό σας. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να το βάλετε σε παγοκύστες στην κατάψυξη όπου θα διατηρηθεί για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να το προσθέτετε σε μορφή πάγου στα αγαπημένα σας smoothies. Όσον αφορά τη γλυκύτητα του σιροπιού, δεν έχουμε γράψει την ακριβή ποσότητα του γλυκαντικού ώστε να τη διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε.
Προσοχή: Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλη ανοχή στην Αλόη και μπορεί να βιώσουν γαστρεντερικά προβλήματα. Σας συνιστούμε να προσθέτετε λίγο σιρόπι στην αρχή και έπειτα να αυξάνεται σταδιακά τη δόση μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν σας πειράζει.
Διαβάστε Επίσης  Κοινή χρήση Φτιάξε το δικό σου scrub σώματος με λεμόνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *