Οι χειριστικοί γονείς μεγαλώνουν επιθετικούς ενήλικες!

Οι χειριστικοί γονείς μεγαλώνουν επιθετικούς ενήλικες!
Οι χειριστικοί γονείς μεγαλώνουν επιθετικούς ενήλικες!
Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι γονείς θέλουν  να έχουν  τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή των παιδιών τους. Ωστόσο,  πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μεγαλώσουν παιδιά που να έχουν πολύ θυμό μέσα τους.


.





Μια νέα έρευνα έδειξε ότι οι γονείς που είναι χειριστικοί και γεμίζουν ενοχές τα παιδιά τους, τα οδηγούν να γίνουν μεγαλώνοντας απερίσκεπτοι και νευρικοί ενήλικες. 

Διαβάστε Επίσης  4 Σημαντικά Οφέλη Που Έχει Στο Σώμα Μία Μόλις Κουταλιά Ελαιόλαδο Κάθε Πρωί!


Η επικεφαλής ερευνήτρια Jamie Abaied και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ πραγματοποίησαν τη μελέτη σε 180 σπουδαστές κολεγίου μελετώντας τα επίπεδα του ιδρώτα τους, με υψηλότερο το επίπεδο που ονομάζουν «υψηλή εξέγερση».


Όσοι συμμετείχαν και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο, ήταν πιο πιθανό να είναι επιθετικοί με τους γύρω τους, ενώ όσοι είχαν χαμηλή εξέγερση ήταν ευκολότερο να παραμένουν ήρεμοι.


Κατόπιν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου να δουν ποια ήταν τα ακριβή επίπεδα του γονεϊκού χειρισμού στις ζωές τους. 


Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όσα παιδιά είχαν μεγαλώσει με λιγότερο έλεγχο από τη μαμά και τον μπαμπά τους είχαν χαμηλά ποσοστά εξέγερσης, συνεπώς μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν ήρεμοι ενήλικες.


Μήπως τελικά οι γονείς, κάνοντας ένα βήμα πίσω,  χαρίσουν  πολλά βήματα μπροστά στην ενήλικη ζωή των παιδιών τους;
Διαβάστε Επίσης  Τα πάντα για το Δενδρολίβανο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *