Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου

Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου

 

Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου

Το γιαούρτι πρωταγωνιστεί συχνά στη λίστα με τις σημαντικότερες τροφές που βοηθούν στη διατήρηση της εντερικής μας υγείας.

 

Όμως, εδώ θα εστιάσουμε στην ικανότητά του να μειώνει
δραστικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μία πρόσφατη έρευνα δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό American Journal Of Hypertension βρήκε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα είχαν 21% μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων· στις γυναίκες το ποσοστό έπεφτε στο 17%.

 

Μία ομάδα επιστημόνων στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης μελέτησε πάνω από 740.000 άτομα που είχαν πριν διαγνωστεί με υπέρταση. Χρησιμοποιώντας ερωτηματολόγια, οι επιστήμονες μέτρησαν την πρόσληψη γιαουρτιού και την συνέκριναν με την εμφάνιση προβλημάτων υγείας που σχετίζονταν με την καρδιά, όπως έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε Επίσης  Ο σούπερ χυμός που καταπολεμά τη φλεγμονή και μειώνει τη χοληστερόλη

 

Ένας από τους ερευνητές της μελέτης αποκάλυψε ότι η ομάδα πίσω από την αξιολόγηση είχε θελήσει αρχικά να δει αν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούσαν να βοηθήσουν στις περιπτώσεις κακής καρδιαγγειακής υγείας.

Η μελέτη δείχνει μια συσχέτιση ανάμεσα στο γιαούρτι και στην καρδιακή υγεία- επομένως, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, αν η κατανάλωσή του μειώνει πράγματι τον κίνδυνο ή αν οι συνολικά υγιέστεροι άνθρωποι έχουν την τάση να καταναλώνουν περισσότερο γιαούρτι. Σε αυτό το σημείο, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

 

Κι όμως, πρόσφατες έρευνες έχουν αποκαλύψει τα πολλά οφέλη που προσφέρουν διάφορα προβιοτικά, αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η υπερτροφή κεφίρ, η οποία τονώνει σημαντικά την εντερική υγεία. Και μια άλλη πρόσφατη επιστημονική έρευνα βρήκε οτι η καρδιά ωφελείται ακόμα και από την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τυριού την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Οι 6 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για εσένα που φτιάχνεις κορμί για το καλοκαίρι

Αν και οι ερευνητές δεν στόχευσαν σε μια συγκεκριμένη μορφή γιαουρτιού, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη, λιγότερο ή περισσότερο επεξεργασμένα και ότι κάποια είναι καλύτερα για εσάς από άλλα.

Είναι ξεκάθαρο όμως πια ότι το γιαούρτι αποτελεί σπουδαία διατροφική επιλογή λόγω των πολλών προβιοτικών, των αυξημένων επιπέδων ασβεστίου και των υγιεινών λιπαρών που περιέχει. Ασχέτως λοιπόν του ποιο θα επιλέξετε, μη διστάσετε να το εντάξετε στο εβδομαδιαίο διατροφικό σας πλάνο!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *