Φεστιβάλ Δελφών 2018: «Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός»

Φεστιβάλ Δελφών 2018: «Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός»
Φεστιβάλ Δελφών 2018: «Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός»

Βήμα ανάδειξης ενός σημαντικού και ιδιαίτερου τόπου, που ήταν κάποτε το κέντρο του αρχαίου κόσμου, φιλοδοξεί να αποτελέσει η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Δελφών. Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, και με
δορυφορικές εκδηλώσεις στις 11 και 12 Αυγούστου, μουσικά και θεατρικά δρώμενα θα παρουσιαστούν σε επιλεγμένους χώρους των Δήμων Δελφών και Δωρίδας, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο, το φυσικό κάλλος και την πλούσια ιστορία της περιοχής των Δελφών και της Φωκίδας.


.



Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, το Φεστιβάλ Δελφών 2018 θα εστιάσει στη σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία συνδέοντάς την με το θέατρο και τον ποιητικό λόγο. Η θεματολογία του εφετινού Φεστιβάλ συνοψίζεται στον τίτλο του: «Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός». Πρώτες εκτελέσεις, αναθέσεις καινούριων έργων, παρουσιάσεις νέων δημιουργών και συνεργασίες με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Θέατρο Τέχνης με την Ομάδα Χρώμα, συγκροτούν την ταυτότητα της εφετινής διοργάνωσης.


Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Δελφών 2018 είναι και τα εμβληματικά πιανιστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι, που παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζιδάκι, τα οποία θα ακουστούν για δύο μοναδικές βραδιές, στις 15 και 16 Ιουνίου, στο Σπίτι του Σικελιανού στους Δελφούς.


Μία συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, σε μουσική σύνθεση του διευθυντή της Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουεντάκη, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (17 και 18 Ιουνίου, στις 19:00).

Διαβάστε Επίσης  Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι


.

Η παράσταση με τίτλο «Αγαμέμνονας, Αισχύλος – Ευριπίδης» είναι μία συπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την Ομάδα Χρώμα. Ανέβηκε πρώτη φορά για τέσσερις sold out παραστάσεις τον Οκτώβριο του 2017 στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου) και εν συνεχεία για δέκα παραστάσεις τον Ιανουάριο του 2018 στο Θέατρο Θησείον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *