Είσαι σε δίαιτα; Τι πρέπει να προσθέσεις στο βραδινό σου για πάρει… φωτιά ο μεταβολισμός σου

Είσαι σε δίαιτα; Τι πρέπει να προσθέσεις στο βραδινό σου για πάρει… φωτιά ο μεταβολισμός σου
Είσαι σε δίαιτα; Τι πρέπει να προσθέσεις στο βραδινό σου για πάρει… φωτιά ο μεταβολισμός σου

 

 

Πλησιάζει το καλοκαίρι και μπήκες στη διαδικασία να χάσεις αυτά τα 2 – 3 κιλάκια που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό. Κι ενώ τα καταφέρνεις περίφημα, το βραδινό σου γεύμα εξακολουθεί να σου προκαλεί πονοκέφαλο.

 

Δεν είσαι η μόνη. Οι περισσότερες γυναίκες αγχώνονται πολύ κατά την επιλογή των τροφών που θα καταναλώσουν το βράδυ καθώς πολλά γράφονται και ακούγονται όσον αφορά στο τι «επιτρέπεται» και τι όχι.

 

Ο λόγος; Ο ρυθμός των καύσεών μας τις βραδινές ώρες μειώνονται δραματικά, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας να μην «καίει» με τους ίδιους ρυθμούς. Να που, όμως, είναι αποδεδειγμένο πως μια συγκεκριμένη κατηγορία τροφών μπορεί να κάνει το θαύμα της και να κρατήσει ενεργό τον μεταβολισμό μας όλο το βράδυ.

Διαβάστε Επίσης  Καλαμπόκι: Θερμίδες και οφέλη για την υγεία

Σύμφωνα με τη Βρετανή Elissa el Hadj, personal trainer και καθηγήτρια pilates, οι θερμογόνες τροφές –δηλαδή εκείνες που αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, ενισχύουν τις καύσεις, επιταχύνοντας τον μεταβολισμό- είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Στην ουσία, πρόκειται για τροφές με ελάχιστες θερμίδες, που διεγείρουν σημαντικά τη θερμογένεση και την καύση θερμίδων, ενώ συγχρόνως μας κρατούν χορτάτους.

Θερμογόνα θεωρούνται –εκτός από το άπαχο κρέας, το ψάρι και τις φυτικές ίνες- πολλά μπαχαρικά, με τα πιο δημοφιλή εξ’ αυτών το πιπέρι καγιέν, οι πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και η πιπερόριζα ή αλλιώς ginger!

Διαβάστε Επίσης  Ζάχαρη, καρδιακή νόσος & καρκίνος: Τι αποκαλύπτει έρευνα που έμεινε κρυμμένη για 40 χρόνια

 

Οι θερμίδες καίγονται σε μεγαλύτερο ποσοστό μετά την κατανάλωση των εν λόγω μπαχαρικών ως αποτέλεσμα των διαδικασιών της πέψης, της απορρόφησης και της αφομοίωσης των διαφόρων ουσιών από τον οργανισμό.

Τώρα ξέρεις με τι πρέπει να συνοδεύσεις το βραδινό σου!

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *