Η γάτα σας δεν είναι “προβληματική”.

Η γάτα σας δεν είναι "προβληματική".
Η γάτα σας δεν είναι “προβληματική”.

 Υπάρχει μία σειρά από συμπεριφορές που βλέπουμε από τη γάτα μας και πολλές είναι οι φορές που θεωρούμε πως έχουμε μία…προβληματική γάτα! Όμως δεν είναι έτσι! Υπάρχει λόγος που οι γάτες
μας κάνουν ό,τι κάνουν. Μάθετε τους κυριότερους λόγους παρακάτω!


.

“Προβληματική” συμπεριφορά νο.1: Η γάτα σας ξύνει και κατ’επέκτασιν χαλάει τα έπιπλα του σπιτιού .

Η γάτα σας ξύνωντας ένα μέρος μέσα στο σπίτι όπως καναπέ, καρέκλες ή κάποιο άλλο έπιπλο θέλει να τονώσει το μυικό της σύστημα μέσω διατάσεων,να κρατήσει τα νύχια της σε καλή κατάσταση αλλά και να αφήσει το στίγμα της μέσα στο σπίτι μέσω μυρωδιάς που παράγεται στο πέλμα. Η συμπεριφορά αυτή λοιπόν είναι απολύτως κατανοητή !το θέμα είναι ότι θα πρέπει να την επαναδρομολογήσουμε πάνω σε άλλα κατάλληλα αντικείμενα. Το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση είναι να υπάρχουν δυο με τρία ονυχοδρόμια μέσα στο σπίτι. Η γάτα σας θα ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο με τα νέα αυτά σημεία εκτόνωσης και θα αφήσει την…”ανακαίνιση” του σπιτιού σας κατά μέρος!

Διαβάστε Επίσης  Το σκίτσο με τις Middleton, Markle και Πριγκίπισσα Diana ντυμένες νύφες που έγινε viral!

“Προβληματική” συμπεριφορά νο.2: H γάτα σας λερώνει έξω από την αμμοδόχο της.

Οι γάτες είναι από τα πιο καθαρά -ίσως και τα πιο καθαρά- κατοικίδια. Πλένονται μόνες τους , περιποιούνται τη γούνα τους και γενικά αγαπούν την καθαριότητα σε οτιδήποτε κάνουν ακόμα και στην …τουαλέτα τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν αφήσετε την άμμο της γάτας σας βρώμικη και δεν την καθαρίζετε τακτικά τότε αυτό προκαλεί αποστροφή στη γάτα σας . Έτσι επειδή θεωρεί το χώρο της της βρώμικο, επιλέγει να κάνει την ανάγκη της σε καθαρό μέρος, δηλαδή έξω από τη λεκάνη!

Προσοχή: αν είστε βέβαιοι ότι η άμμος είναι καθαρή και υπάρχουν τουλάχιστον δύο καθαρές αμμοδόχοι μέσα στο σπίτι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά παρόλ’αυτά η γάτα σας εξακολουθεί να κάνει την ανάγκη της εκτός τότε επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για κλινική εξέταση.

“Προβληματική” συμπεριφορά νο.3: Η γάτα σας δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για παιχνίδι. 

Η γάτα μας θέλει πάντα κάτι να μας πει. Έτσι λοιπόν η αποχή από το παιχνίδι θα πρέπει να σας κάνει να σκεφτείτε ότι ίσως φταίει το ίδιο το είδος του παιχνιδιού. Για παράδειγμα εάν της αφήνετε ένα μπαλάκι από πλαστικό και περιμένετε να παίξει και δεν παίζει τότε…καλά κάνει. Το πλαστικό δεν έχει καμμία ουσία για εκείνη-δεν έχει χνούδι, δεν είναι μαλλιαρό, δεν έχει ήχο, δε μυρίζει φαγητό, δεν παράγει κανενός είδους θερμότητα. Για να της κεντρίσετε το ενδιαφέρον επιλέξτε παιχνίδια που να την εξιτάρουν και να θέλει να ασχοληθεί μαζί τους! Αλλάξτε τα τακτικά, οι γάτες μας είναι κατοικίδια που βαριούνται εύκολα και εμείς οφείλουμε να το σεβόμαστε αυτό σαν κηδεμόνες τους!

Διαβάστε Επίσης  10 λόγοι αυξημένης χοληστερόλης στο αίμα

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που υπάρχει μία καθαρά προβληματική συμπεριφορά. Η γάτα σας προσπαθεί με το δικό της τρόπο και επικοινωνιακό κώδικα να σας πει κάτι! Αναζητήστε το και ζήστε ευτυχισμένοι μαζί της!


www.pet-astero.grhttphttp://www.fiftififti.eu


.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *