Η κριτική χαρακτηρίζει τον εαυτό μας και όχι τους ανθρώπους στους οποίους απευθυνόμαστε

Η κριτική χαρακτηρίζει τον εαυτό μας και όχι τους ανθρώπους στους οποίους απευθυνόμαστε
Η κριτική χαρακτηρίζει τον εαυτό μας και όχι τους ανθρώπους στους οποίους απευθυνόμαστε
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν ένα αδύνατο κοριτσάκι! Τι κι αν προσπαθούσε η μητέρα μου να με παχύνει! Άδικος κόπος! Έτσι είναι το σκαρί μου! Εξακολουθώ να παραμένω

σήμερα μια αδύνατη γυναίκα ακόμη και μετά από δυο γέννες! Παρόλο που χαίρω άκρας υγείας και οι γιατροί δεν δείχνουν ίχνος ανησυχίας, ο περίγυρος μου προσπαθεί να με πείσει για το αντίθετο!


.

Με κάθε ευκαιρία γνωστές κυρίως προσπαθούν να με πείσουν πόσο «χάλια είμαι». Όσο και αν εγω τους απαντώ ότι αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και μ’αρέσει όπως είμαι, τόσο εκείνες με κακόβουλα σχόλια προσπαθούν σκοπίμως να μου ρίξουν την αυτοπεποίθηση και με φέρνουν αντιμέτωπη σε μια συζήτηση οπου ούτε καν την ξεκίνησα εγώ ή ζήτησα την άποψή τους!
Ζούμε σε μια κοινωνία που κακώς επικρατεί το πρότυπο της αδύνατης γυναίκας! Δεκάδες άρθρα δημοσιεύονται κάθε μήνα με συμβουλές απώλειας κιλών, όπου κορίτσια νέα σε ηλικία ακολουθούν πιστά ρισκάροντας την υγείας τους ώστε να αγγίξουν έστω το ελάχιστο του προτύπου που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει καθιερώσει! Παρόλα αυτά, είτε είναι αδύνατη μια κοπέλα είτε με περιττά κιλά, πάντα υπάρχουν άτομα που τις πολεμούν είτε από ζήλια είτε λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης που διακατέχονται προσπαθούν μειώνοντας τες να ανυψώσουν τον εαυτό τους!
Μ’ αρέσει πάντα να σχολιάζω μόνο τα θετικά που βλέπω στους άλλους! Πράγματα τα οποία τα πιστεύω αλλά να είναι μόνο θετικά! Ποτέ δεν σχολίασα κανέναν αρνητικά για την εμφάνισή του! Γιατί να στεναχωρήσω έναν άνθρωπο και τι δικαίωμα έχω εγώ να σχολιάσω αρνητικά ένα χαρακτηριστικό τους όπως τα κιλά; Κανείς δεν ξέρει τι κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος μέσα του και τι προβλήματα αντιμετωπίζει είτε είναι μια ασθένεια, άγχος ή κούραση!
Ας είμαστε προσεκτικοί με την κριτική που ασκούμε στους άλλους ανθρώπους! Και να θυμάστε ότι η όποια κριτική που ασκείτε χαρακτηρίζει τον εαυτό σας και όχι τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεστε!


.

Διαβάστε Επίσης  Τέλος ο Άκης Πετρετζίκης από τον ΣΚΑΪ – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *