Η αυτοκαταστροφική μανία των ζωδίων

.

Η αυτοκαταστροφική μανία των ζωδίων
Η αυτοκαταστροφική μανία των ζωδίων

ΚΡΙΟΣ

Πάντα φταίνε οι άλλοι
Σαν Κριός θεωρείς πως είσαι γεννημένος νικητής. Κι όταν κάπου δεν τα καταφέρνεις, πάντα κάποιος ή κάτι φταίει για ό,τι έχεις ή δεν έχεις, για ό,τι νιώθεις ή δεν νιώθεις. Εσύ ποτέ. Θα πετύχαινες σίγουρα αν… Αν είχες περισσότερο χρόνο, περισσότερη τύχη, καλύτερη υποστήριξη από τους άλλους ή αν… δεν έβρεχε. Όμως, με το να ψάχνεις να ρίξεις κάπου το φταίξιμο για τις τρικλοποδιές που σου βάζει η ζωή, απλώς χτυπάς το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο. Και έτσι δεν προχωράς. Αντίθετα, παίρνοντας την ευθύνη για τις όποιες αποτυχίες σου, ερευνάς πού έσφαλες και με ποιο τρόπο δεν θα τις επαναλάβεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ταμπέλες παντού
Ο Ταύρος δεν βιάζεται να σχηματίσει άποψη για πρόσωπα και πράγματα. Το σκέφτεσαι από δω, το μετράς από εκεί, ώσπου τελικά να καταλήξεις σε μια γνώμη. Και τότε βάζεις μια ταμπελίτσα, «καλό-κακό, επιθυμητό-ανεπιθύμητο, σωστό-λάθος» και δεν την αλλάζεις στον αιώνα τον άπαντα. Αυτή η βεβαιότητα σου δίνει και μια πολύτιμη αίσθηση ψυχολογικής ασφάλειας. Μάντεψε όμως, συχνά τα άτομα και οι καταστάσεις αλλάζουν και δεν είναι πια όπως είχες υποθέσει. Άσε που μπορεί εξαρχής να τους είχες βάλει λάθος ταμπέλα. Μην μένεις προσκολλημένος στις απόψεις σου. Κράτα το μυαλό σου ανοιχτό, άλλωστε έτσι θα δουλεύει καλύτερα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχω πάντα δίκιο
Σαν Δίδυμος κάνεις τα πάντα για να βγεις από πάνω σε κάθε ζήτημα. Πρέπει να έχεις δίκιο σε όλες τις περιστάσεις. Πρέπει να περνάς την άποψή σου σαν την πιο σωστή, να βγαίνεις «λάδι» αν σου προσάπτουν κάτι, να αποστομώνεις και να κολλάς στον τοίχο όποιον πάει να… σου τη βγει. Το ξύπνιο μυαλό και η ευγλωττία σου σε βοηθούν τέλεια να το καταφέρνεις. Όμως με την επιμονή σου αυτή κινδυνεύεις να προσβάλεις, να αδικήσεις, ακόμα και να καταστρέψεις σχέσεις. Μερικές φορές αξίζει περισσότερο να υποχωρήσεις, παρά να αποδείξεις πως είχες δίκιο. Άλλωστε, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο φόβος της αλλαγής
Η λέξη «παράδοση» είναι ιερή για έναν Καρκίνο. Παράδοση οικογενειακή, κοινωνική, φυλετική. Το παρελθόν είναι ο οδηγός και η ασφάλειά σου. Το ψυχικό σου καταφύγιο. Όμως η ζωή, δυστυχώς για σένα, λειτουργεί διαφορετικά. Τα πάντα αλλάζουν διαρκώς. Όσο κι αν αντιστέκεσαι, όσο κι αν κρατιέσαι στα παλιά και στα γνωστά, στο τέλος θα πρέπει να το δεχτείς. Ωστόσο, η αλλαγή φέρνει πάντα και κάτι καλό στη ζωή σου. Μπορεί να σε φοβίζει, αλλά αν ανοιχτείς, θα ανακαλύψεις ότι σε κάνει να προχωρήσεις και να εξελιχθείς. Αρκεί να έχεις την εμπιστοσύνη πως κάτι καλό θα βγει από μια νέα κατάσταση.

ΛΕΩΝ

Οι δεσμευτικές προσκολλήσεις
Παρόλο που ο Λέων το παίζει… ελεύθερος, στην πραγματικότητα είναι από τα ζώδια που έχουν έντονη προσκόλληση. Προσκόλληση σε άτομα, σε αντικείμενα, σε τρόπους ζωής. Δεν είναι εύκολο να απεξαρτηθεί κανείς από αυτού του είδους τις προσκολλήσεις. Η δυσκολία έγκειται κυρίως στο ότι πρέπει να μην «κρέμεσαι» από όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχεις πάψει να τα αγαπάς ή να σου αρέσουν. Χαίρεσαι που υπάρχουν στη ζωή σου, αλλά και χωρίς αυτά δεν χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Η προσκόλληση κρύβει μέσα της τον φόβο της απώλειας και εμποδίζει να κατακτήσεις την αληθινή, καθαρή, ανώτερη μορφή της αγάπης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τίποτα δεν είναι όπως πρέπει
Η τελειομανία που διακρίνει την Παρθένο σε κάνει να μην είσαι ευχαριστημένος σχεδόν με τίποτα. Και να παραπονιέσαι διαρκώς για ένα σωρό πράγματα, για ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα που δεν ήταν όπως τα ήθελες και σου δημιουργούν στενοχώρια, δυσαρέσκεια, θυμό. Να ξέρεις όμως ότι καμιά κατάσταση δεν μπορεί να σε κάνει δυστυχισμένο, εκτός αν εσύ ο ίδιος της το επιτρέψεις. Συνήθως, δεν είναι η ίδια η κατάσταση που δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα, αλλά ο τρόπος που εσύ επιλέγεις να τη δεις. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, άλλαξε την αντιμετώπισή σου. Και ποτέ να μην υποτιμάς τη δύναμη της θετικής σκέψης.

ΖΥΓΟΣ

Οι γνώμες των άλλων
Για έναν Ζυγό είναι μεγάλο ζήτημα το να μη δυσαρεστεί τους άλλους. Πιστεύεις ότι έτσι πετυχαίνεις ένα ιδανικό αρμονίας. Ωστόσο, συχνά καταλήγεις να ζεις σύμφωνα με εκείνο που οι γύρω σου θεωρούν καλύτερο για σένα. Είναι σαν να ζητάς την έγκριση των γονιών σου, των φίλων σου, των ερωτικών σου συντρόφων, της κοινωνίας ολόκληρης. Και αγνοείς εκείνο που σου λέει η δική σου εσωτερική φωνή, ξεχνάς τι σε κάνει ευτυχισμένο, τι θέλεις και τι χρειάζεσαι. Θα πρέπει να θυμάσαι όμως ότι αυτή η ζωή είναι μόνο δική σου και να μην αφήνεις τις γνώμες των άλλων να σε αποσπούν από τον δρόμο σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η μανία για έλεγχο
Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ζώδια που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Είναι η «σκοτεινή πλευρά» του δυναμισμού σου αυτή. Έχεις την ανάγκη να ελέγχεις όλα όσα συμβαίνουν σε εσένα και γύρω από σένα, τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τους ανθρώπους. Όποιοι και να είναι αυτοί, αγαπημένα πρόσωπα, συνεργάτες ή απλώς άτομα που γνωρίζεις. Θα πρέπει όμως να αποβάλεις αυτή την τάση σου και απλώς να αφήνεις τα πράγματα και τα πρόσωπα να υπάρχουν, έτσι όπως είναι, χωρίς να επεμβαίνεις. Αν το καταφέρεις, θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου. Αλλά και οι σχέσεις σου, ακόμα περισσότερο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για όλα υπάρχει μια δικαιολογία
Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της ειλικρίνειας. Δυστυχώς όμως, δεν ξεφεύγεις πάντα από τα ψέματα, που οι περισσότεροι άνθρωποι λέμε στον εαυτό μας, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Είναι οι γνωστές δικαιολογίες, γιατί δεν κατάφερες το ένα, γιατί δεν στάθηκες συνεπής στο άλλο, γιατί έκανες έτσι και όχι διαφορετικά, όπως θα έπρεπε. Όμως οι δικαιολογίες σου απλώς σε περιορίζουν, κάτι που δεν ταιριάζει σε έναν Τοξότη. Γι’ αυτό κάν’ τις πακέτο και πέταξέ τις. Δεν τις χρειάζεσαι. Είναι κρίμα αντί να εξελίσσεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου, να κολλάς χρησιμοποιώντας ένα σωρό προφάσεις, που στο 99% των περιπτώσεων δεν στέκουν καν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θαυμάστε με, παρακαλώ!
Παρόλο που σαν Αιγόκερως δείχνεις αρκετά μετριοπαθής, κατά βάθος τρελαίνεσαι να εντυπωσιάζεις. Θέλεις να αποσπάς τον θαυμασμό ή ακόμα και τη ζήλια των άλλων για την επιτυχία σου, τα αποκτήματά σου και εν γένει τον καταπληκτικό εαυτό σου. Ακολουθείς την πεπατημένη, αλλά σκοπεύεις να φτάσεις ψηλότερα και μακρύτερα απ’ όλους. Όμως τελικά, το να προσπαθείς να είσαι κάτι που να θαυμάζουν οι άλλοι, σου στερεί τη δυνατότητα να είσαι απλώς ο καταπληκτικός εαυτός σου. Εγκαταλείποντας αυτό το… τριπάκι, θα διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι θα σε εκτιμήσουν περισσότερο και μάλιστα για εκείνο που πραγματικά είσαι και όχι γι’ αυτό που προσπαθείς να φανείς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το εμπόδιο του φόβου
Ο Υδροχόος είναι ο μέγας οραματιστής του ζωδιακού. Η δημιουργική σου φαντασία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου και τον κόσμο ολόκληρο. Τι γίνεται όμως όταν οι φόβοι σου παίρνουν το πάνω χέρι και σου ψαλιδίζουν τα φτερά; Είναι φυσικό να φοβάσαι, ιδίως απέναντι σε ό,τι φέρνει μια μεγάλη αλλαγή. Όμως αυτά είναι που αξίζουν στη ζωή και το ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλο ζώδιο. Αρκεί να θυμάσαι ότι ο φόβος σου ζει μόνο μέσα στο μυαλό σου. Είναι μόνο μια υπόθεση, μια πιθανότητα στις τόσες. Δεν αξίζει να χαραμίζεις τις υπέροχες και μοναδικές προοπτικές σου, για ένα υποθετικό ενδεχόμενο.

ΙΧΘΕιΣ

Η ηττοπάθεια στο τσεπάκι
Ο Ιχθύς μπορεί να θεωρείται διαισθητικό ζώδιο, αλλά συχνά αυτό που περιμένεις είναι μόνο η καταστροφή. Και μέσα σου γίνεται διαρκώς ένας μονόλογος, γεμάτος απαισιόδοξες προβλέψεις, του τύπου: Να δεις που δεν θα τα καταφέρω, αποκλείεται να πετύχει, δεν θα γίνει, εγώ δεν είμαι γι’ αυτά, και… πάει λέγοντας. Προεξοφλείς την ήττα σου πριν καλά-καλά ξεκινήσεις. Αποφάσισε λοιπόν να μην… τσιμπάς σε αυτό το ηττοπαθές κομμάτι του εαυτού σου. Το μυαλό μας, αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο, μπορεί να μας παίξει άσχημα παιχνίδια. Όταν αντιλαμβάνεσαι πως άρχισε αυτό το «τροπάρι», απλώς σταμάτησέ το. Μπορείς να τα καταφέρεις. Σε όλα.

 

Πηγή: Myastro.gr

Διαβάστε Επίσης  Σχέσεις από απόσταση: Πώς να κρατήσεις τη φλόγα του έρωτα αναμμένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *