Πρώτο ραντεβού για φαγητό: Η «συνταγή» για την επιτυχία

Πρώτο ραντεβού για φαγητό: Η «συνταγή» για την επιτυχία
Πρώτο ραντεβού για φαγητό: Η «συνταγή» για την επιτυχία

Ας το παραδεχτούμε όλοι, πως σε κάθε πρώτο ραντεβού οι πεταλούδες επισκέπτονται το στομάχι μας και μια μικρή αγωνία υπάρχει. Αν αποφάσισες να βγεις για φαγητό στο πρώτο ραντεβού, οι ειδικοί

αποκαλύπτουν κάποια στοιχεία, τα οποία μπορεί να σε βοηθήσουν.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 2004 ενήλικες άνδρες και γυναίκες που επέλεξαν να βγουν για φαγητό στο πρώτο ραντεβού, καταγράφηκαν κάποια ενδιαφέροντα μοτίβα, όσο αφορά τη συμπεριφορά των δύο φύλων, γύρω από το τραπέζι.

Τα βασικά

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας,  περισσότεροι από έναν στους δύο ενήλικες κρίνουν το ραντεβού τους από τη συμπεριφορά του στο φαγητό.

Μάλιστα, το 40% των συμμετεχόντων απάντησε ότι το τι θα παραγγείλει ο/η συνοδός τους καθορίζει αν θα «κερδίσει» ένα φιλί στη συνέχεια της βραδιάς, ενώ το ένα τέταρτο δήλωσε ότι μπορεί να ξενερώσει εντελώς, μόνο και μόνο αν το άλλο μέρος του ραντεβού δώσει τη «λάθος» παραγγελία.

Μπορεί τα παραπάνω νούμερα να φαίνονται υπερβολικά, αλλά όπως σημειώνει στη Daily Mail, η ψυχολόγος Jo Hemmings, «είναι αρκετά φυσικό να κρίνουμε τους ανθρώπους που κάνουν διαφορετικές επιλογές από τις δικές μας». Δεν έχει σημασία αν ο συνοδός μας επιλέγει πιάτα με λιπαρά ή χωρίς – θα τον κρίνουμε αν αυτό που πήρε δεν συμφωνεί με ό,τι θα παίρναμε εμείς, λέει η Hemmings.

Διαβάστε Επίσης  Λήγουν τελικά τα προφυλακτικά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στο ψητό

Προχωρώντας σε πιο ειδικά στοιχεία της μελέτης, μία συμβουλή για τους άνδρες η οποία ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, είναι ότι καλό θα ήταν να σκεφτούν διπλά την επιλογή της σαλάτας για κυρίως πιάτο. Σύμφωνα με τα δεδομένα, το ένα πέμπτο των γυναικών συνδέει μία τέτοια επιλογή με κάποιον βαρετό τύπο, ενώ το ένα δέκατο φτάνει στο σημείο να τη χαρακτηρίσει επιλογή που θα έκανε ένας… «λαπάς».

Όσο αφορά τις γυναίκες, η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν θα έπρεπε να είναι δα και τόσο «προσεκτικές» γύρω από το τραπέζι, καθώς το 26% των ανδρών απάντησε πως θέλει να βλέπει τις γυναίκες που συνοδεύει να«παραδίδονται» στο φαγητό τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Άνδρες, αυτά αρέσουν στις γυναίκες

Να έχετε καλούς τρόπους συμπεριφοράς: 56%
Να ρωτάτε για το πρόσωπό τους: 42%
Να ασχολείστε πραγματικά με το φαγητό σας: 27%
Να πληρώνετε το σύνολο του λογαριασμού: 26%
Να μην σας πειράζει να πιείτε μαζί λίγο παραπάνω: 17%

Διαβάστε Επίσης  Μην βγάζετε τις κάλτσες στο σεξ- Μάθετε γιατί!

Γυναίκες, αυτά αρέσουν στους άνδρες

Να ρωτάτε για το πρόσωπό τους: 31%
Να ασχολείστε πραγματικά με το φαγητό σας: 26%
Να μην σας πειράζει να πιείτε μαζί λίγο παραπάνω: 24%
Τα αλληλοπειράγματα μέχρι να έρθει το προσωπικό: 12%
Να έχετε καλούς τρόπους συμπεριφοράς: 12%

Τα παραπάνω είναι φυσικά ενδεικτικά, και πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργούν ως «εγχειρίδιο». Η καλύτερη τακτική είναι, πάντα, να είμαστε ο εαυτός μας.

«Θα ήθελα να συμβουλεύσω τους ανθρώπους να είναι πάντα ο εαυτός τους στα ραντεβού, και αν και είναι καλό να κάνουμε μια προσπάθεια να έχουμε σωστούς τρόπους, είναι πιο σημαντικό να συμπεριφερόμαστε φυσικά. Αν δώσουμε μια ψευδή εντύπωση για τον εαυτό μας, και η σχέση ξεκινήσει έτσι, στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι στην απογοήτευση», σημειώνει και η ψυχολόγος.

Και το πρώτο φιλί πότε το δίνουμε;

Η έρευνα επιχείρησε να «αποκωδικοποιήσε» και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανταλλάσσεται εκείνο το πολυτραγουδισμένο πρώτο φιλί. Όπως διαπιστώθηκε, είναι πιο πιθανόν να δωθεί μετά από ένα ραντεβού σε κάποιο μπαρ, απ’ ό,τι σε ένα ραντεβού σε εστιατόριο…

 

Πηγή:pathfinders.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *