12η Μαΐου:Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή

 12η Μαΐου:Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή
 12η Μαΐου:Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή

Η 12η Μαΐου είναι η παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών, επειδή ήταν η γενέθλιος ημέρα της  Φλόρενς Ναϊτινγκαίηλ. Η Florence Nightingale, Αγγλίδα φιλάνθρωπος,

έζησε τον 19ο αιώνα. Πρόσφερε πολλά στη Νοσηλευτική, αναδεικνύοντάς την τελικά σε επιστήμη.


.

 Η Νοσηλευτική από αρχαιοτάτων χρόνων χαρακτηρίστηκε ως έργο αγάπης και προσφοράς προς τον άνθρωπο.
Με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε επιστήμη με τις δικές της αρχές και κανόνες.
 Η Νοσηλευτική δεν αποτελεί πλέον εκτελεστικό όργανο, αλλά βασικό και υπεύθυνο έργο, πάνω στο οποίο στηρίζονται οι δραστηριότητες άλλων επαγγελμάτων υγείας. Αποτελεί την επιστήμη του ανθρώπου ως ενιαίου και αδιαίρετου ψυχοκοινωνικού συνόλου.
 Με την ανθρωπιστική  δράση του, ο Νοσηλευτής, κατορθώνει να υλοποιήσει την βαθιά επιστημονική  γνώση, μέσω της τεχνικής εφαρμογής.
 Η επιστημονική πρόοδος, οι τεχνολογικές δυνατότητες, η γνώση που είναι όλο και περισσότερο πηγή άντλησης ποιοτικής ισχύος καθώς και η κοινωνία που αναγνωρίζει την αξία της Νοσηλευτικής δίνουν την δυνατότητα στους Νοσηλευτές να διαδραματίσουν αρμονικό ρόλο στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ τέχνης και επιστήμης.
 Με αφορμή την  παγκόσμια ημέρα του Νοσηλευτή θα πρέπει να  εκθειαστεί  αλλά και να επαινεθεί η ανιδιοτέλεια και η  αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά, κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας, οι Νοσηλευτές.
Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *