Μετρό: Κλείνουν πιλοτικά για λίγες ώρες οι πύλες σε σταθμούς

Μετρό: Κλείνουν πιλοτικά για λίγες ώρες οι πύλες σε σταθμούς
Μετρό: Κλείνουν πιλοτικά για λίγες ώρες οι πύλες σε σταθμούς

Σε ολιγόωρο κλείσιμο όλων των πυλών σε σταθμούς του μετρό προχωρά ο ΟΑΣΑ -και αυτών για τους ΑμεΑ- σε μια τελική κίνηση εξοικείωσης του κοινού με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η πλήρης εφαρμογή του οποίου εισέρχεται στην τελική ευθεία.




Για σήμερα έχει προγραμματιστεί ολιγόωρο καθολικό κλείσιμο πυλών σε τέσσερις σταθμούς και αύριο σε ακόμα τέσσερις, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το «Σύνταγμα», όπου το κλείσιμο θα γίνει απογευματινές ώρες.


Χθες και για μερικές ώρες έκλεισαν όλες οι πύλες στους σταθμούς «Σεπόλια», «Συγγρού – Φιξ», «Ευαγγελισμός» και «Αμπελόκηποι».

Διαβάστε Επίσης  Γνωστός Έλληνας ηθοποιός, ο επίδοξος βιαστής οδηγού ταξί


.

Το κλείσιμο όλων των πυλών, έστω και πιλοτικά, δείχνει ότι η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.


Τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έπειτα από το σταδιακό κλείσιμο των πυλών είναι ενθαρρυντικά, δεδομένου ότι τα έσοδα του ΟΑΣΑ ξεπέρασαν τον Μάρτιο το 17%, έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα (με άνοδο έκλεισε και ο Απρίλιος), ενώ ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών έχει ξεπεράσει τις 700.000.


Επειδή το αμέσως προσεχές διάστημα, ολοένα και περισσότεροι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα οδηγούνται σε καθολικό κλείσιμο πυλών, το επιβατικό κοινό καλείται να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο / κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card) και να επικυρώνει το εισιτήριο / κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου και στις πύλες του σταθμού εξόδου, πάντοτε στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

Διαβάστε Επίσης  Τα βασικά οφέλη του λεμονιού για την υγεία και την ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *